Kocaeli Kitap Fuarı’nda Önemli Mesajlar Verildi
Kocaeli Kitap Fuarı’nda katılımcılarla buluşan yazar Halit Ertuğrul, çocukların eğitimi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Ertuğrul, “Çocuklar söylediklerimize değil, gördüklerine önem verir. Akıllı ebeveynler ise öğüt vermek yerine, yaşamlarıyla örnek olmalıdır” diyerek ebeveynlerin yaklaşımını vurguladı.
Eğitim Konuları Üzerine Derin Tartışmalar
Uluslararası 15. Kocaeli Kitap Fuarı, her yaştan okuyucunun ilgisini çekiyor. Selim Sırrı Paşa Salonu’nda düzenlenen söyleşilerde, yazar ve ilahiyatçı Abdullah Yuyucu “Duanız olmasa, nasıl dua edelim” ve Halit Ertuğrul “Aile ve gençlik eğitimi” konularında katılımcılara seslendi. Yuyucu, Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetlerle, “İnsanın bu dünyaya gönderilme nedeni, Allah’ı tanımak ve ona inanarak ibadet etmektir” ifadelerinde bulundu.
Duanın Kıymeti ve Anlamı
Duanın değerini anlatan Yuyucu, “Dua, sadece bir ihtiyaç listesi sunmak olmamalıdır. Asıl dua; acziyetimizi, fakirliğimizi hissedip Allah’a yönelmektir. Dua, insanoğlunun acizliğini ve faniliğini hissetmesinin bir yoludur” dedi.
Çocuklar İçin Örnek Olmanın Önemi
Halit Ertuğrul, “Aile ve Gençlik Eğitimi” söyleşisinde, ebeveynlere çarpıcı bir mesaj iletti. “Allah, bizleri eş ve çocuklarımızla imtihan etmesin. Bu süreçte sizlerden önemli bir rica var; davranışlarınızı gösterin, yaşamınızı öğretin. Çünkü çocuklar nasihat dinlemekten çok, örnek aldıkları davranışları benimserler” şeklinde konuştu. “Sözlerinizle değil, hayatınızla örnek olun” diyerek sözlerine son verdi.
KOCAELİ KİTAP FUARI’NDA KATILIMCILARLA BULUŞAN YAZAR HALİT ERTUĞRUL, ÇOCUKLARIN SÖYLENENİ DEĞİL, GÖRDÜKLERİNİ ÖRNEK ALDIĞINI BELİRTEREK, “AKILLI ANNE BABA NASİHAT ETMEZ, YAŞANTISIYLA ÖRNEK OLUR” DEDİ.
YAZAR VE İLAHİYATÇI ABDULLAH YUYUCU.
İŞLETME SAHİBİ KUŞLUK VAKTİ NAMAZINI KILDIĞI SIRADA, DOLAPTA DONAN BİR ŞİŞE ANİDEN PATLADI.
GAZİANTEP’TE PLAKASINI KAPATARAK, MAKAS ATARAK VE ABARTI EGZOZ KULLANARAK TRAFİKTE İLERLEYEN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNÜ, YAŞANAN KOVALAMACA SONUCU POLİS EKİPLERİ ÇARPARAK DURDU.