2025’te Afetlerden Etkilenenlere Destek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılının ilk yedi ayında, çeşitli afetlerden zarar gören vatandaşlara önemli yardımlarda bulunarak yanlarında olmaya devam etti. Özellikle yaz mevsiminde artan orman yangınları, sel ve fırtına gibi doğal afetler sonrasında, mağdur ailelere hem finansal destek hem de tadilat yardımları sağlandı.
5.7 Milyon Lira Nakdi Yardım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, doğal afetler sonucunda zor durumda kalan aileleri bu süreçte yalnız bırakmamak adına önemli adımlar attı. Ocak ayından Temmuz ayına kadar geçen sürede, toplamda 116 afetzede ve ailesine yaklaşık 5 milyon 700 bin liralık nakdi yardım yapıldı. Ocak ayındaki verilere göre, 29 kişiye toplamda iki milyon liraya yakın bir destek sağlandı ve yılın diğer aylarında da ihtiyaç duyan ailelere düzenli yardımlar ulaştırıldı.
4.3 Milyon Liralık Tadilat Desteği
Afetlere maruz kalan bireylerin evlerinin onarımı için de ciddi destekler verildi. İlk yedi ay içinde 108 haneye toplamda 4 milyon 300 bin liralık tadilat yardımı sağlanarak, hasar gören yapılar onarıldı. Bu yardımlar sayesinde, afetlerden etkilenenlere toplamda 10 milyon liralık bir destek sağlanmış oldu.
Kalıcı Çözümler İçin Hızlı Müdahale
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, afetlerden etkilenen vatandaşların yanında olmaya devam ederek, hem ekonomik hem de barınma konusundaki ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oluyor. Yaz aylarıyla birlikte artış gösteren orman yangınları gibi durumlara anında müdahale edilerek, mağdur aileler için kalıcı çözümler sağlamaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor.
BÜYÜKŞEHİR’DEN AFETZEDELERE 10 MİLYON TL DESTEK
SERVİS ŞOORLERİ VE REHBERLER KATILDI
EĞİTİM YILIND ADİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER ANLATILDI
JANDARMA VE EMNİET TRAFİK EKİPLERİ TARAFINDAN EĞİTİM VERİLDİ