Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 693 yıllık tarihi Orhan Camii’nde Kurban Bayramı namazı kıldı

Editör
1 Min Read

Kocaeli’de Kurban Bayramı Coşkusu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kurban Bayramı’nı tarihi Orhan Camii’nde ibadet ederek kutladı. Büyükakın, “Zulümlerin sona erdiği bir bayram dileyelim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Büyükakın, Osmanlı İmparatorluğu’nun ikinci padişahı Orhan Gazi tarafından 1332 yılında yaptırılan Orhan Camii’nde düzenlenen bayram namazına katıldı. Tarihi caminin içerisinde vatandaşlar bir araya gelerek bayram namazını eda etti. Namazın ardından cami imamı Kenan Yılmaz, elinde kılıcıyla hutbeye çıkarak, bayramların birlik ve dayanışma sembolü olduğuna vurgu yaptı. Aynı zamanda Gazze ve Filistin’deki olaylar için dua ederek, bu bölgelerde yaşanan zulümlerin sona ermesi temennisinde bulundu.

Başkan Büyükakın’dan Bayram Mesajı

Namaz sonrasında basın mensuplarına açıklamalar yapan Başkan Büyükakın, bayramın getirdiği mutluluğa dikkat çekti. “Yeni bir bayrama ulaşmanın sevinci içindeyiz. Hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı. Başkan ayrıca, “Filistin’deki kardeşlerimiz ve dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşanan acılar nedeniyle buruk bir bayram geçiriyoruz. Oralardaki çilelerin son bulduğu bir bayram dileğiyle” dedi.

Başkan, bayram tatiline çıkacak olan vatandaşlara da dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, “Gezi sırasında bayramı kendine ve başkalarına eziyet etmeyecek şekilde yaşasınlar. İyi bir tatil geçirerek bayramın tadını çıkaralım” sözleriyle uyarıda bulundu.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış