Gazze’ye Destek Dolu Mesaj: Kocaeli’den Kardeş Şehir İlanı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gazze Belediye Başkanı Dr. Yahya Al Sarraj ile gerçekleştirdiği görüntülü görüşmede, Gazze’yi kardeş şehir olarak ilan ettiklerini duyurdu. Başkan Büyükakın, ateşkes sonrası Gazze’ye altyapıdan hastaneye kadar birçok konuda destek sağlayacaklarını ifade etti.
Silahların Sustuğu Bir Gazze
Siyonist İsrail’in son iki yılda kadın, çocuk demeden on binlerce masumu katledip, birçok insanı sakat bıraktığı Gazze’de, silahların durması ve ablukanın son bulması için Türkiye’nin öncülüğünde birçok ülke çaba gösteriyor. Yardım malzemelerinin ulaşmasının oldukça zor olduğu bölgeye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı görüntülü olarak bağlanarak, Gazze’nin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede Başkan Büyükakın, Gazze’nin mevcut durumu hakkında derin bir empatiyle konuştu.
Türkiye, Gazze’nin Yanında
Kurban Bayramı öncesinde Gazze halkının acısını hissettiğini belirten Büyükakın, Türkiye Cumhuriyeti’nin Gazze’ye verdiği destekten bahsetti. “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız,” diyen Başkan, Gazze’de yaşanan acıların tarih boyunca karşılaşmış en trajik insanlık suçlarından biri olduğunu dile getirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Gazze ile kardeş şehir olma kararını aldıklarını vurgularken, bölgedeki temel ihtiyaçların karşılanması için tüm kaynaklarının seferber edilmeye hazır olduğunu duyurdu.
Yeniden Yapım Projeleri ve Gelecek Umutları
Hasan Onbaşı Camii’nin yeniden inşasını üstlenmek istediklerini belirten Başkan Büyükakın, haksızlıkları tüm dünyaya duyurmak amacıyla Kocaeli’de çeşitli etkinlikler düzenlediklerini de sözlerine ekledi. “Zulümle abad olanın akıbeti berbat olur,” diyerek, Gazze’deki zulmün sona ermesini umduğunu ifade eden Başkan, Türk halkının kalben Gazze’nin yanında olduğunu belirtti. Ayrıca, kardeş şehir protokolünün imzalanmasının ardından neler yapacaklarını görüşeceklerini de sözlerine ekleyerek, “Bayramımız mübarek olsun. Allah’a emanet olun,” dedi.