Kırşehir’de Büyük Kaçak Akaryakıt Operasyonu
Kırşehir’de jandarma ekipleri, gerçekleştirdiği başarılı bir operasyon ile 33 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirdi.
İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, atık yağlardaki ürünlere, on numara yağ ve solvent benzeri maddelerin eklenerek kaçak akaryakıt üretildiği ve bu ürünlerin başka şehirlere gönderildiği bilgisini aldı. Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen jandarma, durdurduğu bir kamyonda gerçekleştirdiği aramada tam 15 bin litre kaçak akaryakıt buldu.
İki Sanayi Tesisinde Ele Geçirilen Kaçak Yakıtlar
Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan iki sanayi tesisinde yapılan denetimlerde ise toplam 18 bin litre kaçak akaryakıt tespit edildi.
Operasyonun ardından jandarma, 278 bin 576 lira miktarında idari para cezası da uyguladı. Ayrıca, olayla ilgili olarak iki kayıtsız göçmen yakalanırken, üç farklı şüpheli kişi gözaltına alındı. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyon, kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.
KIRŞEHİR İL JANDARMA KOMUTANLIĞI KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, ŞEHİR DE MADENİ YAĞ GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİNDE, ATIK YAĞLARDAN ELDE EDİLEN ÜRÜNLERE ON NUMARA YAĞ VE SOLVENT GİBİ MADDELER EKLENİP KAÇAK AKARYAKIT ÜRETİLDİĞİ VE BAŞKA ŞEHİRLERE SEVK EDİLDİĞİNİ ÖĞRENEREK OPERASYON DÜZENLEDİ.
PALANDÖKEN İLÇESİ MEVLANA VADİSİ’NDE SEYİR HALİNDE OLAN 25 ABH 992 PLAKALI KAMYONET, GÖRGÜ TANIKLARI VE SÜRÜCÜNÜN İDDİASINA GÖRE YOLUN ORTASINDA BULUNAN KALDIRIM TAŞINA ÇARPMASI SONUCU KONTROLDEN ÇIKARAK TAKLA ATTI.
PALANDÖKEN İLÇESİ MEVLANA VADİSİ’NDE SEYİR HALİNDE OLAN 25 ABH 992 PLAKALI KAMYONET, GÖRGÜ TANIKLARI VE SÜRÜCÜNÜN İDDİASINA GÖRE YOLUN ORTASINDA BULUNAN KALDIRIM TAŞINA ÇARPMASI SONUCU KONTROLDEN ÇIKARAK TAKLA ATTI.





