Kırşehir’de jandarma 9 kök kenevir bitkisi ele geçirdi

Kırşehir’de jandarma, dron destekli kontrollerde N.U.’ya ait bir bahçede yasa dışı ekilen 9 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. İhlal nedeniyle bahçe sahibi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Soruşturma devam ediyor.

Kırşehir’de jandarma, dron destekli kontrollerde N.U.'ya ait bir bahçede yasa

Kırşehir’de Dron Destekli Kenevir Operasyonu


Kırşehir’de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen dron destekli kontrollerde, bir bahçede yasa dışı olarak ekilmiş 9 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

İhbar Üzerine Harekete Geçildi


Alınan bilgilere göre, Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ve Akpınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçe merkezine yakın bir kırsal bölgede izinsiz kenevir ekimi yapıldığı yönünde ihbar aldı. İhbarın ardından harekete geçen ekipler, dron ile gerçekleştirilen kontrollerde bahçede kenevir bitkilerinin bulunduğunu tespit etti.

Bahçe Sahibine İşlem Yapıldı


Ele geçirilen kenevir bitkilerinin, şüpheli N.U.’ya ait olan bahçede yer aldığı belirlendi. Yapılan arama sonrasında, farklı boylardaki 9 kök kenevir bitkisi imha edildi. Jandarma ekipleri, bahçe sahibi N.U. hakkında adli ve idari işlem başlattı.

Olayla İlgili Soruşturma Devam Ediyor


Olayla ilgili başlatılan soruşturma, yetkililer tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Kırşehir’deki bu tür yasa dışı ekimlerin önüne geçilmesi için jandarma ekipleri tarafından denetimlerin artırılacağı öğrenildi.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı