Kırklareli’nde Üreticilere Zirai Don Desteği
Kırklareli ilinde zirai dondan etkilenen 220 çiftçiye toplamda 20 milyon 142 bin lira tutarında destek ödemesi gerçekleştirilmeye başlandı.
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, dondan zarar gören üreticilere yönelik destek ödemelerinin hesaplara aktarıldığını duyurdu. Karaca, “Zirai dondan etkilenen çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyetleri en aza indirmek için hazırladığımız destek ödemelerini geçiyoruz. Tüm üreticilerimizin hayırlı olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu. Bu destek, toplam 20 milyon 141 bin 129 lira ile “Don Zararı Ödemesi” adı altında sağlanıyor. Destekten yararlanmak için tarım sigortası bulunmayan ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydına sahip olan üreticiler başvuruda bulunuyor.
Çiftçilere Hızla Destek
Hükümetin aldığı bu önlem, zirai donun yarattığı olumsuz etkileri azaltmak amacıyla atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Zirai üretimdeki olumsuzlukları gidermek için gerekli desteklerin sağlanması, tarım sektöründeki sürdürülebilirliği artırma hedefiyle de örtüşüyor.
KIRKLARELİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ GÖKHAN KARACA