Kırklar Dağı Mescidi Yangında Kül Oldu
Trabzon-Bayburt sınırında yer alan, 3100 rakımlı Kırklar Dağı’nda bulunan Kırklar Mescidi, dün akşam saatlerinde alev alev yandı. Yangının sebebinin, bacadan çıkan kıvılcımlar olduğu bildirildi.
Yangın Anı ve Müdahale Girişimleri
Edinilen bilgilere göre, Kırklar Dağı’nda yeni bir kadın mescidi inşaatında çalışan işçiler, akşam saatlerinde sobayı yakarak ısınmaya çalıştı. Ancak, şiddetli esen rüzgar bacanın tutuşmasına neden oldu. Yangını söndürmek için işçiler büyük bir çaba gösterdi, fakat rüzgarın etkisiyle tarihi ahşap yapı, yalnızca 10 dakika içerisinde tamamen yanarak yerle bir oldu.
Yeni Mescidin İnşası İçin Çalışmalar Başladı
Son yıllarda inanç ve doğa turizminin buluşma noktası hâline gelen Kırklar Dağı’nda, ziyaretçi sayısında belirgin bir artış gözlemlenmişti. Zorlu coğrafyası, yerli ve yabancı dağcılar için çekici bir rota oluştururken, etkileyici gün doğumu ve gün batımı manzaraları fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyordu. Yangının ardından yanan mescidin yerine yeni bir mescid inşa etme çalışmaları hemen başlatıldı.


