Kırıkkale’deki ilkokul öğrencileri, hem trafik eğitimi alarak hem de keyifli anlar yaşayarak bir etkinlik gerçekleştirdi. Emniyet ekiplerinin desteğiyle düzenlenen bu şenlikte, çocuklar için eğlenceli bir ortam hazırlandı.
Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi, Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bayrak Tepe İlkokulu’nda çeşitli aktiviteler düzenledi. İçişleri Bakanlığı’nın katkılarıyla Proje İnovasyon Eğitim Derneği tarafından yürütülen “Her Şey Çocuklarımız İçin” projesi kapsamında okul bahçesine kurulan şişme oyun alanlarında öğrenciler gönüllerince eğlendi. Etkinlik sırasında, köpük şovuyla keyiflenen çocuklar, “Trafik Kanka” maskotu ile bir araya geldi. Bu sayede minikler, eğlenceli bir ortamda trafik güvenliği hakkında bilgi edindi. Bir grup öğrenci de motosiklet üzerine oturarak hatıra fotoğrafları çektirdi.
Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri ise etkinliğe neşe katan oyunlar oynadı. Yüz boyama aktivitesi ile çocukların yüzleri renklendi ve uçurtmalar göğe yükseldi. Trafik Kanka maskotu, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere uçurtma hediye etti. Çocuklara, trafik kuralları ve yaya davranışları eğlenceli bir şekilde Transit Tayfa aracındaki ekranda anlatıldı.
Sınıf öğretmeni Melike Kaplan, “Okulumuzda yaklaşık 300 öğrencimiz var. Herkes etkinliği ücretsiz olarak deneyimleyebiliyor, çok teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı. Diğer bir öğretmen Şule Coşkun Demirel ise, “Trafik polislerimizin katkılarıyla çocuklarımız unutulmaz bir gün geçirdi” dedi. Öğrencilerden Eylül Canpolat ise, “Arkadaşlarımla oyun oynamak çok eğlenceli. Burada olmaktan mutluyum” ifadelerini kullandı.