Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi’nde mezuniyet heyecanı ve çevre bilinci etkinliği coşkuyla kutlandı

2 Min Read

Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi’nde Mezuniyet Töreni ve Çevre Farkındalığı Programı Düzenlendi

Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni ve çevre farkındalığı etkinliği, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. 250 öğrencinin mezuniyet coşkusunu paylaştığı organizasyonda, geri dönüşüm temalı sergi ve gösteriler göz doldurdu.

250 Öğrenci Diplomalarını Aldı

Kırıkkale Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikte, 9 farklı alanda eğitim alan 250 öğrenciye diplomaları takdim edildi. Mezuniyet kutlamasında öğrenciler, yıl içerisinde kazandıkları bilgi ve becerilerini sergileme fırsatını yakaladı. Özellikle atık malzemeler kullanılarak hazırlanan projeler ve geri dönüşüm materyallerinden tasarlanmış kıyafetler, serginin ilgi çeken unsurları arasında yer aldı.

Belediye Başkanı Ahmet Önal, törende yaptığı konuşmada, “Bir yıl boyunca göstermiş oldukları özveri sayesinde 250 öğrencimizi başarıyla mezun ediyoruz. Ayrıca bu süreçte emeği geçen eğitimcilerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı. Başkan Önal, gelecek dönemde çocukların ve gençlerin gelişimi için her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Yeni kayıt süreçlerinin ise 1 Temmuz’da başlayacağını hatırlatan Başkan Önal, “Çocuklarımız yaz döneminde çeşitli alanlarda kendilerini geliştirme şansı bulacaklar,” dedi.

Çevre Duyarlılığı Geliştirildi

Etkinlikte sahne alan öğrenciler, çevre bilincini artırmaya yönelik hazırladıkları gösterilerle büyük beğeni topladı. Ailelerin katılımıyla birlikte bu etkinlik, öğrenme ve paylaşım ortamına dönüştü.

Öğrencilerden Aysima Aksoy, çevre temizliğinin önemine dikkat çekerek, “Çevremizi korumak için çöplerimizi doğru yere atmalıyız,” ifadelerini kullandı.

Zelya Karabayır, sergideki rolünü “Misafirlerimize üçgenlerle ilgili bilgiler veriyoruz,” sözleriyle açıkladı.

Etkinliğe katılan Ayla Sancar, kızıyla birlikte yaptıkları atık materyal ürünlerden bahsederek, “Öğrenciler ve veliler olarak birlikte eğlendik ve öğrendik,” dedi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version