Kilis’te LGS Sınavı Gerçekleştirildi
Kilis’te, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınav, 12 farklı sınav merkezinde toplam 132 salonda yapıldı. Sınavda, kent genelinde 2 bin 272 öğrenci mücadele ederken, 334 kişi ise görevli olarak yer aldı.
Sınav Öncesi Hazırlık Süreci
Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin sorularla yüzleştiği bu önemli sınav, sabah saat 09.30’da başladı. Binlerce öğrenci, sınavın yapılacağı okullara aileleri eşliğinde erken saatlerde ulaştı. Okul bahçelerinde bir araya gelen öğrenciler, kimlik kontrolleri sonrası sınav salamlarına yönlendirildi. Kilis’teki sınav heyecanı, 12 sınav merkezi ve 132 salon ile 2 bin 272 öğrenci ve 334 görevli ile birlikte yaşandı.
Öğrenciler Sıcak Duygularını Aktardı
Sınav sonrası düşüncelerini paylaşan öğrenci Eymen Ekicioğlu, “Çok çalıştım, sayısal bölüm biraz daha zorluydu ama sözel kısmı daha kolaydı. Sorular genel olarak tahmin ettiğim gibiydi. Hedefim Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi” şeklinde konuştu.
Başka bir gözlem ise Mithat Eren Karınlı’nın yorumuydu. Karınlı, “Sınav oldukça kolaydı, deneme sınavlarından bile daha basitti. 2012 doğumlu gelecek nesillere tavsiyem; heyecanlanmasınlar, bu sınav rahat geçiyor. Hedefim Nedim Ökmen Anadolu Lisesi” diyerek düşüncelerini belirtti.