19 Mayıs Coşkusu Kilis’te Yaşandı
Kilis’te, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 106. yılı geniş bir katılımla ve büyük bir sevinçle kutlandı. Kilis Valiliği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Kilis 7 Aralık Stadyumu’nda yoğun bir katılım ile yapıldı.
Programın Açılışı ve Konuşmalar
Tören, öncelikle saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kilis Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ertunç, burada yaptığı konuşmada, “Türk halkının ‘Ya istiklal ya ölüm’ anlayışıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın yıl dönümünde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs, her türlü zorluğu göğüsleyen milletimizin azmini tüm dünyaya gösterdiği, hürriyet ve bağımsızlık meşalesinin Samsun’da ateşlendiği gündür. Aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak tarihin seyrini değiştirdiği sürecin başlangıcını simgeler” şeklinde konuştu.
Gösteriler ve Eğlenceli Anlar
Etkinlikte, Milli Mücadele’nin önemi vurgulanırken, öğrenciler çeşitli şiirler okudu, jimnastik, halk oyunları ve tekvando gösterileri sahne aldı. Ayrıca, programın sonunda Kilis Valisi Tahir Şahin ile Kilis Bağımsız Milletvekili Mustafa Demir arasında keyifli bir masa tenisi maçı yapıldı.
Kilis Valisi Tahir Şahin, Garnizon Komutanı Ersin Özbalcı, Kilis Bağımsız Milletvekili Mustafa Demir ve İl Jandarma Komutanı Halil Coşkun gibi birçok protokol üyesinin yanı sıra, halk da etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.