Kerkük Katliamı Şehitleri Anma Töreni Gerçekleştirildi
Ankara’nın Keçiören Belediyesi, 66 yıl önce Irak’ın Kerkük kentinde meydana gelen katliamda hayatını kaybeden Türkmenleri anmak için önemli bir organizasyon düzenledi. Kerkük Katliamı Şehitlerini Anma Töreni, Keçiören’deki Kerkük Parkı’nda gerçekleştirildi.
Törende, İstiklal Marşı ve Türkmeneli Marşı’nın söylenmesi ile birlikte Kur’an-ı Kerim okunarak, şehitler için dualar yapıldı.
Yoğun Katılım
Programa, Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Bedirhanoğlu ve Celal Biçer’in yanı sıra birçok siyasi ve toplumsal figür katıldı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emin Serin, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Kutluhan Yayçılı, Türkmeneli Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Canabaz gibi isimlerin de yer aldığı etkinlikte, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Katliamın Acı Hatırası
Törende söz alan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Bedirhanoğlu, katliamın 66. yıl dönümünde Türkmen şehitlerini rahmetle andı. Bedirhanoğlu, “14 Temmuz 1959’da başlayan ve üç gün süren katliamda onca Irak Türkü kardeşimiz vahşice katledildi, evleri ve iş yerleri yağmalandı” şeklinde konuştu. Dönemin siyasi durumu ve yaşanan olaylar hakkında bilgi veren Bedirhanoğlu, “Bu acı olay dünya tarihine ’14 Temmuz Kerkük Katliamı’ olarak geçti. Her yıl bu tür anma etkinliklerini düzenleyerek, şehitlerimizin hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Törende, programın ardından Kerkük Parkı içinde bulunan Irak Türkmen Şehitleri Anıtı’na çelenk ve karanfil bırakıldı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
KEÇİÖREN BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN KERKÜK KATLİAMI ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENİ’NDE 66 YIL ÖNCE IRAK’IN KERKÜK KENTİNDE YAŞANAN KATLİAMDA ŞEHİT OLAN TÜRKMENLER DUALARLA YÂD EDİLDİ.
KEÇİÖREN BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN KERKÜK KATLİAMI ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENİ’NDE 66 YIL ÖNCE IRAK’IN KERKÜK KENTİNDE YAŞANAN KATLİAMDA ŞEHİT OLAN TÜRKMENLER DUALARLA YÂD EDİLDİ.
ANKARA’DA 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA FETÖ’CÜ DARBECİLER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLEN ÜMİT ÇOBAN’IN OĞLU METEHAN ÇOBAN, BABASININ ŞEHADET HABERİNİ ASKERLİK GÖREVİ SIRASINDA ÖĞRENDİĞİNİ BELİRTTİ.
FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN (FETÖ) 15 TEMMUZ 2016 TARİHİNDEKİ DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ ÖNÜNDE DARBECİLER TARAFINDAN AÇILAN ATEŞ SONUCU ŞEHİT OLAN YÜZME ANTRENÖRÜ ÜMİT ÇOBAN’IN OĞLU 29 YAŞINDAKİ METEHAN ÇOBAN, 9 YILDIR YAŞADIKLARI ACININ AZALMADIĞINI SÖYLEDİ.
BABASININ CENAZESİNİ KENDİSİNİN YIKAYIP MEZARA KOYDUĞUNU İFADE EDEN ÇOBAN, BABASININ İSMİNİN TÜRKİYE’NİN BİRÇOK YERİNDEKİ OKULLARDA, KURUMLARDA YAŞATILMASININ GURUR VERİCİ OLDUĞUNU İFADE ETTİ.
ÜMİT ÇOBAN ANKARA’DA 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA FETÖ’CÜ DARBECİLER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLDİ.
FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN 15 TEMMUZ 2016 GECESİ GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞI HAİN DARBE GİRİŞİMİNDE ŞIRNAK’IN CİZRE İLÇESİ, DİRENİŞİN SİMGE NOKTALARINDAN BİRİ OLDU. CİZRE HALKI, DARBECİ ASKERLERE GEÇİT VERMEYEREK, 105. DİRENİŞ NOKTASI’NDA ADETA TARİH YAZDI.
FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN 15 TEMMUZ 2016 GECESİ GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞI HAİN DARBE GİRİŞİMİNDE ŞIRNAK’IN CİZRE İLÇESİ, DİRENİŞİN SİMGE NOKTALARINDAN BİRİ OLDU. CİZRE HALKI, DARBECİ ASKERLERE GEÇİT VERMEYEREK, 105. DİRENİŞ NOKTASI’NDA ADETA TARİH YAZDI.