Kepez’de Yeni Park Alanı, Modern Yaşam Alanını Güvence Altına Alıyor

Editör
2 Dakika Okuma

Kepez’de Yeni Bir Park Alanı Açıldı

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Şelale Mahallesi’nde tamamlanan sosyal donatı alanlarını yerinde inceledi. İçerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve spor alanlarının bulunduğu toplam 5 bin 661 metrekarelik yeni park, bölgenin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Drenaj Sistemi ile Güvenli Yaşam Alanları

Kepez Belediyesi, Şelale Mahallesi’nde meydana gelen şiddetli yağışlardan kaynaklanan su baskınlarını önlemek amacıyla inşa edilen yağmursuyu drenaj hattının çevresini düzenleyerek modern bir park alanı oluşturdu. Toplamda 5 bin 661 metrekarelik park alanı; 4 bin 030 metrekare yeşillik, 239 metrekare oyun alanı, 1.383 metrekare yürüyüş yolu, 133 metrekare spor alanı ve 43 metrekare kum havuzundan oluşuyor. Başkan Kocagöz, parkı ziyaret ederken bölgedeki vatandaşlarla da sohbet etti.

Modern ve Yeşil Bir Gelecek

Başkan Kocagöz, Kepez Belediyesi’nin 68 mahallede eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği park yenileme ve yeni yeşil alan çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Şelale Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz drenaj hattı çalışmaları sonrasında bölgeyi modern ve yeşil bir yaşam alanı olarak yeniden yapılandırdık. Hedefimiz, halkımızın güvenli, konforlu ve daha güzel bir Kepez’de yaşamalarını sağlamak” dedi.

Şelale Mahallesi Muhtarı Durmuş Bilgin de, geçmişte sık sık su taşkınları ile anılan bu bölgedeki değişimi vurgulayarak Başkan Kocagöz’e teşekkürlerini sundu. Bilgin, “Koca Dere çevresinde yaşanan su baskınları artık geride kaldı. Kepez Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar sayesinde bölgeye iki muhteşem park kazandırıldı ve su baskını riski ortadan kaldırıldı” şeklinde konuştu.

Yeni park alanı, bölge halkının sosyal yaşamını hareketlendirmesi ve güvenli bir yaşam alanı sunması açısından büyük bir önem taşıyor.

Bu Makaleyi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir