Keçiören’de Bağımlılıkla Mücadele İçin Yeni Danışmanlık Merkezi Açıldı

Keçiören Belediyesi, bağımlılıkla mücadele etmek için Yeşiltepe Mahallesi’nde Bağımlılıkta Danışmanlık Merkezi (BADAM) açtı. Ücretsiz hizmet sunan merkez, 16 yaş ve üzeri bireylere danışmanlık vererek toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Belediye Başkanı Mesut Özarslan, merkezle sağlıklı bir toplum hedeflediklerini vurguladı.

Keçiören Belediyesi, bağımlılıkla mücadele etmek için Yeşiltepe Mahallesi'nde Bağımlılıkta Danışmanlık

Keçiören’de Yeni Bir Destek Merkezi Açıldı

Keçiören Belediyesi, bağımlılık sorunlarıyla mücadele eden bireyler ve ailelerine hizmet vermek amacıyla Bağımlılıkta Danışmanlık Merkezi’ni (BADAM) kurdu. Bu yeni merkez, tüm bağımlılık türlerine karşı ücretsiz danışmanlık ve psikolojik destek sunuyor.

Psikolojik Destek İçin Yeni Adres

Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan BADAM, alkol, madde, teknoloji ve davranışsal bağımlılıklara yönelik olarak hizmet vermeye başladı. Merkez, bağımlılara ve ailelerine yardım etmenin yanı sıra, toplumsal farkındalığı artırmayı da hedefliyor.

Danışmanlık hizmetleri, 16 yaş ve üzeri bireylere yönelik olarak, gizlilik prensipleri doğrultusunda ve randevulu sistemle gerçekleştiriliyor. Merkez, bir klinik psikolog, bir psikolog, iki sosyolog, bir kamu yönetimi uzmanı ve üç idari personelden oluşan uzman kadrosuyla hizmet veriyor.

Toplum Sağlığı İçin Önemli Bir Adım

Bağımlılıkla mücadele konusunda önemli bir adım olarak değerlendirilen bu merkezle ilgili düşüncelerini paylaşan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, “Amacımız, sağlıklı ve bilinçli bir toplum inşa etmektir. Bu doğrultuda halkçı belediyecilik anlayışımızla her kesime hitap eden hizmetler sunmaya devam edeceğiz. BADAM, gençlerimize ve ailelerine destek olmanın yanı sıra, gerekli yönlendirmelerle de rehberlik sağlayacak. Unutmayalım ki, bağımlılıkla mücadele bireysel bir çabayla başlayıp, toplumsal dayanışma ile güçlenir. Her zaman vatandaşımızın yanındayız,” dedi.