Kayserispor’un Teknik Direktörü Sergej Jakirovic, tüm süreçlerin beklentileri doğrultusunda ilerlediğini vurgulayarak, “En önemli unsur, futbolcularımız ve onların sergilediği performans. Oyuncularımızın bağlılıkları, gösterdikleri tutku ve azim, bizi bu noktaya taşıdı” şeklinde konuştu.
Trendyol Süper Lig’de 34. haftada Kayserispor, Corendon Alanyaspor ile dış sahada bir maç yapacak. Sarı-kırmızılı ekip, bu karşılaşma için çalışmalarını antrenmanla sürdürdü. Antrenman öncesinde Teknik Direktör Sergej Jakirovic ve futbolcular Miguel Cardoso ile Ramazan Civelek, basına açıklamalarda bulundu.
Miguel Cardoso, Jakirovic’in göreve gelmesinin ardından elde edilen sonuçlara dikkat çekerek, “İyi bir performans sergiliyoruz ancak şu an için matematiksel olarak her şey henüz tamamlanmadı. Gelecek maçlarda da gerekenleri yerine getirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Ramazan Civelek ise, “Yükselen bir performans gösteriyoruz” diyerek, “Maç başına ortalama 2 puan kazanıyoruz. Hoca geldikten sonra antrenman ve maç hazırlıklarında ciddi bir gelişim kaydettik. Bu süreç devam ediyor ve hepimiz bu durumdan mutluyuz. Şehir olarak bu başarıyı hak ediyoruz. Hoca gelmeden önce Kayserispor’un durumu ağır görünüyordu ama şimdi daha üst sıralara çıkma şansımız var, biraz daha fazla puan alabilseydik Avrupa hedefi gerçeğe dönüşebilirdi. İyi bir performans sergilediğimiz için rahatız. Ancak önümüzde zor bir Alanyaspor maçı var. Onlar için bu maç stresli bir kritik olacak ama biz de yüksek motivasyonla oynamak istiyoruz. Ligi en iyi şekilde tamamlamak amacındayız” dedi.
Sergej Jakirovic, her şeyin planladıkları gibi gittiğini belirterek, “Oyuncularımızın gösterdiği özveri bizi buraya taşıdı. Fakat hiçbir şey henüz kesinleşmedi. Matematiksel olarak bazı durumları netleştirmek için daha mücadele etmeliyiz. Beş maçımız kaldı ve bu karşılaşmalarda en iyi performansımızı sergilemek için çabalayacağız. İlk tercihiniz Talha. Önceden bize bu seviyede oyunculuk yapabileceğini gösterdi. Bu onun için de iyi bir fırsat. Ayrıca bir yedek planım da mevcut ama bunu burada açıklamak istemiyorum. Geçmişle ilgili konuşamam ama ben ve ekibim önceden yaptıklarımızı biliyoruz. Aynı tutum ve davranış biçimiyle hareket etmeye gayret ediyoruz ve bunun olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.