Kayseri’deki 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda Eskişehirli Öğrenciler Önemli Başarılar Elde Etti

Kayseri’deki 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda Eskişehirli öğrenciler, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ertuğrul Selvi ve Mehmet Ersan Karaoğlu Türkiye ikincisi, Furkan Çakır ve Muhammed Talha Geçek ise üçüncülük elde etti. Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Eren Bülbül” robotlarıyla üçüncü oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, başarıları nedeniyle öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

Kayseri'deki 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda Eskişehirli öğrenciler, Atatürk Mesleki

**Eskişehirli Öğrencilerden Kayseri’de Büyük Başarı**

Kayseri’de gerçekleştirilen 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması, Eskişehirli öğrencilerin zaferleriyle taçlandı.

Başarılı Performanslar

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin rehberliğini Ayhan Dükkancı’nın üstlendiği öğrenciler, iki ayrı kategoride dikkat çekici başarılar elde etti. Endüstriyel Robot Kol Kategorisi’nde Ertuğrul Selvi ve Mehmet Ersan Karaoğlu, Toygun adlı robotlarıyla Türkiye ikinciliği elde ederken, Furkan Çakır ve Muhammed Talha Geçek ise Hunter isimli robotlarıyla Türkiye üçüncüsü oldular. Ayrıca, Tasarla-Çalıştır Kategorisi’nde Arda Şen ve İlker Can Budak, Esata2025 robotlarıyla Türkiye beşinciliğini kazanarak önemli bir başarıya imza attılar.

Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, danışman öğretmen İlker Hakan Evrendilek rehberliğinde çalışarak “Eren Bülbül” isimli robotlarıyla Sabit Kanat kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Ekipte yer alan isimler ise Ömer Faruk Filcioğlu, Cemalettin Erdem Köroğlu, Oğuzhan Derici ve Ahmet Çakır.

Başarıların Kutlanması

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda bu yenilikçi projeler, mühendislik yetenekleri ve azimli çalışmaları dolayısıyla, dereceye giren öğrencileri, onlara rehberlik eden öğretmenleri ve destek veren okul yöneticilerini tebrik ederek başarılarının devamını dile getirdi.