Kayseri, Kültürüyle Dünyaya Açılıyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin tanıtımına yönelik çalışmalarını çeşitlendirerek artırıyor. Bu amaçla Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) bünyesinde düzenlenen etkinlikte, 9 farklı ülkeden gelen kursiyerlere Kayseri’nin kültürel ve doğal güzellikleri tanıtıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Turizm Yatırımları
Tarihi, doğası ve turistik değerleriyle öne çıkan Kayseri, birçok projeyle turizm altyapısını güçlendiriyor. Bu uğurda gerçekleştirilen etkinliklerle Kayseri, global ölçekte daha fazla tanıtılmayı hedefliyor.
KAYMEK tarafından organize edilen etkinlikte, Fas, Tunus, Cezayir, Ukrayna, Gana, Rusya, Kazakistan, Suriye ve Endonezya’dan gelen kursiyerlere kültürel ve inanç temalı bilgiler verildi. Etkinlikte; Seyyid Burhaneddin Türbesi’nin önemi ve kültürel geçmişi hakkında sunumlar yapıldı.
Yabancı Kursiyerlerin Deneyimleri
Toplamda 33 yabancı uyruklu katılımcının bulunduğu gezide, kursiyerler Kayseri’nin tarihi ve kültürü hakkında bilgilendirildi. Türkçe öğrenen Dilbar Aynî, programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kayseri Belediyesi’ne çok teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı.
Suriye uyruklu Heifa Al Ahmad ise Türkçe kurslarına katıldığını belirterek, “Bu kurslar sayesinde Kayseri’de daha rahat yaşıyorum,” dedi.
Faslı kursiyer Meryem Hemdidu, Kazablanka’dan geldiğini vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Özellikle eğitmenlerden ve kentten oldukça memnun kaldığını ifade etti.
Kayseri’nin Tarihi Zenginliği
Kazakistan’dan gelen Gülmira isimli kursiyer, Kayseri tarihine hayran kaldığını ve bölgeyi çok sevdiğini belirtti. “Kayseri’nin havası, tabiatı Kazakistan’a çok benziyor. İnsanları çok iyi, Kayseri’yi çok sevdim,” açıklamasında bulundu. Ayrıca, Türkçe eğitimi aldıktan sonra kendisini daha rahat hissettiğini vurguladı.
KAYMEK Yabancılar İçin Türkçe Kursu Eğitmeni Banu Odabaşı, etkinliklerini şu şekilde özetledi: “Öğrencilerimize Seyyid Burhaneddin Hazretleri ve Türk kültürü hakkında bilgiler verdik. Yabancı uyruklu kursiyerlerimizin iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.”
KAYMEK’in Uluslararası Çalışmaları Devam Ediyor
KAYMEK, bugüne kadar 25 farklı ülkeden gelen kursiyerlere eğitim vererek uluslararası bir misyon üstlenmiş durumda. Kolombiya, Arjantin, Güney Kore, ve daha birçok ülkeden katılımcıya ulaşmayı başaran KAYMEK, Türkçe ve Türk kültürünü tanıtmaya devam ediyor.
Kursiyerler, etkinliğin sonunda anı fotoğrafı çekimini de gerçekleştirerek, deneyimlerini keyifli bir şekilde tamamladı. Kayseri’nin kültürel ve tarihi zenginlikleri, bu tür etkinliklerle uluslararası düzeyde tanıtılmaya devam edecek.