Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kayseri’de Uyuşturucuyla Mücadelede ‘Kayseri Modeli’ Tanıtıldı

    Kayseri’de düzenlenen Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Gücü programında, Vali Gökmen Çiçek, “Kayseri Modeli”ni tanıttı. Başkan Memduh Büyükkılıç, yerel yönetimlerin rolünün önemine değinerek uyuşturucu ile mücadelede toplumun dayanışmasını vurguladı. Çiçek, emniyet operasyonlarının arttığını ve başarılı sonuçlar elde edildiğini belirtti.

    Kayseri'de düzenlenen Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Gücü programında, Vali Gökmen

    Uyuşturucu ile Mücadelede Kayseri Modeli Tanıtıldı

    İçişleri Bakanlığı ve Kayseri Valiliği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen “Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Gücü” adlı etkinlikte konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Modeli’ni tanıttıklarını ifade etti.

    Etkinlik, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çiftçi ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Uyuşturucu ile mücadelede yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Bu projenin, gençlerimiz ve toplumumuz için faydalı olmasını diliyorum. Uyuşturucuyla mücadele, kritik bir konudur ve bunun önemi inkar edilemez. Aileler, yöneticiler ve bireyler olarak bu çalışmalara destek vererek bir araya gelmemiz gerekiyor. Sorumluluk sahibi kişilerin daha fazla çaba göstermesi şart. Yerel yöneticiler olarak bu alanda daha fazla iş yapmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu. Kayseri’deki rehabilitasyon merkezlerinin bu mücadeleye katkıda bulunacağını belirten Büyükkılıç, böyle bir çalışmanın yapılmasına vesile olan durumlardan kaçınmayı umduğunu vurguladı.

    Sokaklar Artık Daha Güvenli

    Vali Çiçek, Kayseri’de uyuşturucuyla mücadelede sunulan Kayseri Modeli’ne de değindi. “Bu süreci anlatırken zorluk yaşıyoruz,” diyen Çiçek, şehrin gençlerinin uyuşturucuya bulaşmasının önemli sonuçlar doğuracağının altını çizdi. Kayseri’de bir seferberlik başlatıldığını ve bu süreçte kamu kurumlarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını vurguladı. Emniyet güçlerinin operasyon sayılarındaki artışı da paylaşan Çiçek, “Kahramanlarımız, operasyonlarını artırarak gece çalışmalarına ve ihbarlara daha fazla vakit ayırdılar. Bunun yanı sıra metruk binaların önemli bir kısmı yıkılarak sokaklarda daha güvenli bir ortam oluşturuldu.” ifadelerini kullandı.

    Çiçek, emniyet birimlerinin 2024 ve 2025’in ilk aylarında 39 kilo uyuşturucu madde ve 40 bin hap ele geçirdiğini aktarırken, düzenlenen operasyonların yalnızca tutuklama ile sonuçlanmadığı takdirde etkisinin olmayacağını belirtti. “Yapılan operasyonların yüzde 34’ü tutuklama ile sonuçlandı. Bu oldukça önemli bir oran,” diyen Vali Çiçek, “Kuruluşlar arası işbirliği sayesinde sokaklarımız daha temiz bir iklime kavuştu.” dedi.