Kayseri'de Tarihi Karar
Kayseri'de bir mahkeme, suça karışan bir çocuğun spor okullarında eğitim almasına hükmederek, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Çocuğun avukatı Hüseyin Yayla, bu kararın hem çocuk hem de toplum açısından önemli olduğunu ifade etti.
ERVA Spor Okulları Projesi
Kayseri 4. Sulh Ceza Hakimliği, ilk defa suça karışan bir çocuk için tutuklanma tedbiri yerine, Kayseri Valiliği himayelerinde yürütülen ERVA Spor Okulları projesine katılmasına karar verdi. Mahkeme, ayrıca çocuğun Valilik himayesinde ve Kocasinan Kaymakamlığı koordinasyonunda yürütülen Sensiz Olmaz Projesi'ne katılmasına da onay verdi.
Avukatın Açıklamaları
Avukat Hüseyin Yayla, kararın çocuk ve toplum için yararlı olacağına dikkat çekti. Yayla, 'Islah tedbirinin uygun dosyalara uygulanması durumunda faydalı olacağını' belirtti. Ayrıca, 'Kayseri'de ilk defa gördüğümüz bir tedbire hükmedildi. Bu hüküm, projenin kapsamı bakımından faydalı olabilecek bir karar' dedi.
Eğitim ve Sosyal Gelişim
Yayla, suça sürüklenen çocukların eğitim ve sosyal gelişimleri açısından önemine değinerek, 'İlgi alanı edinen bir çocuk, bir sonraki aşamada daha az suç işleme oranına sahip olacaktır. Bu yüzden bu projeler, doğru şahıslara ve uygun dosyalara uygulandığında hem toplumun hem de çocuğun yararına olacaktır' ifadelerini kullandı. Yayla, tutuklama tedbirinin en son tercih edilmesi gereken bir seçenek olduğunu belirterek, alternatif tedbirlerin çoğaltılmasının önemini vurguladı.





