Kayseri’de eski sevgilisi H.G.’yi fabrikasının önünde av tüfeğiyle vuran M.B. ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

2 Dakika Okuma

Kayseri’de Sevgilisini Av Tüfeği ile Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Ceza

Kayseri’de tartıştığı sevgilisi H.G.’yi çalıştığı fabrikanın önünde av tüfeği ile öldüren M.B., istinaf mahkemesinin bozma kararının ardından ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, sanığa yine indirim uygulamayarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Kayseri’de 6 ay önce Eylül 2024 tarihinde meydana gelen olayda, Kayseri Mimarsinan OSB’de faaliyet gösteren bir fabrikada işçi olarak çalışan üç çocuk annesi H.G., çalıştığı fabrikanın önünde av tüfeği ile eski sevgilisi M.B. tarafından vurularak öldürüldü. Bu olayın ardından istinaf mahkemesinin bozma kararının üzerine M.B. ikinci kez Kayseri 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Görülen duruşmaya tutuklu sanık M.B. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen M.B.’nin oğulları, H.G. ile babalarının sürekli tartıştığını, H.G.’nin sosyal medya üzerinden M.B.’ye hakaret içerikli mesajlar attığını bildirdi. H.G.’nin oğlu ise “Söylenen sözler ölümü gerektirmiyordu. Şikayette bulunabilirdi. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

H.G. adına duruşmaya katılan Avukat Neşe Katırcıoğlu, istinaf mahkemesinin haksız tahrik indirimi uygulanmadığı için bozma kararını kabul etmediklerini belirterek, kadın cinayetlerinde uygulanan indirimlerin diğer vakalarda da özendirici olduğunu ve mahkemenin ilk kararında olduğu gibi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermesini talep ettiklerini ifade etti. H.G.’nin avukatları, kadınların canının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini vurgulayarak, “Erkeklerin evlenme tekliflerini reddetmek öldürme nedeni olamaz” şeklinde konuştu.

Sanık M.B., olaydan bir gün önce H.G.’nin kendisini telefonla arayarak hakaret ettiğini açıkladı. Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hakaret, tehdit ve ısrarlı takipten dolayı verdiği ceza hakkında da konuşan M.B., birbirlerinden birçok kez şikayetçi olduklarını ve uzaklaştırma kararına ikisinin de uymadığını belirterek, H.G. ile bir kez nişanlandıklarını ve bir kez tatile gittiklerini söyledi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, ilk kararında tekrar ederek hiçbir indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version