Kayseri’de Eş Zamanlı Narko-Asayiş Uygulaması: 29 Aranan Şahıs Yakalandı

Editör
1 Min Read

Narko- Asayiş Uygulaması Kayseri’de Gerçekleştirildi

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen narko-asayiş uygulaması ile 29 aranan kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, kamu düzenini korumak ve güvenlik ortamının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla 356 personelin katılımı ile Şehit İbrahim Birol-19 adıyla yapılan bu operasyon, il genelinde 42 farklı noktada gerçekleştirildi. Uygulama kapsamında toplamda 2 bin 6 kişi ve 541 araç üzerinde sorgulama yapıldı. Bunun yanı sıra birçok park, bağ evi ve umuma açık alanlar da denetlendi.

Kontroller sırasında, çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi ve bu durumda 6 kişi hakkında adli işlemler başlatıldı. Ayrıca, aranan 29 şahıstan bazıları yakalandı. Yapılan kontrollerde ayrıca 8 yoklama kaçağı kişiye gerekli işlemler uygulandı, 1 adet ruhsatsız tüfek bulundu ve 12 bireye ‘Kabahatler Kanunu’ kapsamında toplamda 41 bin 342 TL tutarında idari yaptırım uygulandı.

Ayrıca trafik kontrollerinde; 26 sürücüye “alkollü araç kullanmak”, 35 kişiye “ehliyetsiz araç kullanmak”, 30 sürücüye “yüksek sesle müzik dinlemek” ve 5 sürücüye “abartı egzozlu araç kullanmak” suçlamalarıyla ceza kesildi.

Güvenlik Önlemleri Devam Edecek

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, “Halkımızın huzurunu tehdit eden unsurlarla mücadelemiz, kararlılıkla devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış