Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak bu özel günü tüm kadınlara ithaf etti.
Başkan Gülsoy, yaptığı açıklamada kadınların toplumun her alanında büyük bir özveriyle yer aldıklarını belirterek şunları ifade etti: “Bir anne, eş ve evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve yönlendiren önemli bir figürdür. Kadınlar, aile yapısının yanı sıra ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanlarda da kritik roller üstleniyorlar. Ülkemizin kalkınma sürecinde kadınlarımızın katkıları yadsınamaz. İş dünyasında kadın girişimcilerin ve çalışanların elde ettikleri başarılar bizlere gurur veriyor. Kadınların iş yaşamında daha fazla yer alması için teşvik edilmeleri ve fırsat eşitliğinin sağlanması için hep birlikte çaba göstermeliyiz. Kadınlara yapılan yatırım, Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırımdır. Sürdürülebilir kalkınma, kadınlarımızın ekonomik sisteme hem iş gücü hem de girişimci olarak katılımıyla mümkün olacaktır. Ticarette ve girişimcilikte etkin rol oynayan kadınların ülkemize ve iş dünyasına sunacağı katkıya daha fazla ihtiyacımız var.”
Gülsoy, kadınların hak ettikleri değeri bulması için toplumun her kesiminin sorumluluk taşıdığını belirterek, “Kadınlarımızın emeklerine, özverilerine ve azimlerine her daim saygı duyuyoruz. Onların hayatın her alanında daha fazla yer edinmesi için destek olmaya devam edeceğiz. Onlara sadece yılda bir kez değil, her zaman aynı sevgi ve duyarlılığı göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.