Kastamonu’daki Muhtarlık Seçimi Kavgalarında Bir Ölü, İki Yaralı: Dört Sanık Hakkında Dava Açıldı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan silahlı kavgada Galip Alkaşı hayatını kaybetti, Mehmet Atasoy yaralandı. Cengiz Sürer ve ailesi tutuklandı. Mahkeme, sanıkların tutukluluğunu sürdürdü; duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan silahlı kavgada Galip

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde, muhtar seçimleriyle bağlantılı olarak gerçekleşen silahlı çatışmada bir kişi yaşamını yitirdi ve bir kişi de yaralandı. Bu olayla ilgili olarak 4 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Olay, 3 Nisan’da Taşköprü’de, Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 31 Mart 2024’teki Mahalli İdareler Seçimlerinde muhtar olarak seçilen Cengiz Sürer ile muhtar adayı Galip Alkaşı (42) arasında muhtarlık seçimlerine dair bir tartışma çıktı. Çevredeki vatandaşların müdahalede bulunmasıyla kavga büyümeden kontrol altına alındı. Ancak kısa bir süre sonra, kavgayı duyan muhtar Cengiz Sürer’in ailesi, köyden Taşköprü’ye gelerek tartışmanın gerçekleştiği kahvehaneye yöneldi. Cengiz Sürer, çocukları Hüseyin ve Barış Sürer ile kayınbiraderi Şenol Can’la birlikte Galip Alkaşı ve akrabası Mehmet Atasoy ile yeniden bir tartışmaya girdiler. Tartışma büyüyerek silahlı çatışmaya dönüştü; bu olayda muhtar adayı Galip Alkaşı yaşamını yitirirken, Mehmet Atasoy yaralandı.

Olayın ardından gözaltına alınan Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer, çocukları Hüseyin ve Barış Sürer ile kayınbiraderi Şenol Can tutuklandı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 kişi hakkında “kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla dava açıldı.

Duruşmada sanıklar kendilerini savunarak, Cengiz Sürer “Ben suçsuzum, çocuklarıma korumaya çalıştım. Beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı. Cengiz’in oğulları Hüseyin ve Barış Sürer de tahliye talebinde bulundular. Şenol Can ise, “Ben bilinçli olarak ateş etmedim, zorunluluktan bunu yaptım. Pişmanım ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Ayrıca, olayda yaralanan Mehmet A., sanıkların ağır bir şekilde cezalandırılmasını talep ederken, hayatını kaybeden Galip Alkaşı’nın eşi S.A. ve kızı Y.A. da benzer şekilde sanıkların en ağır nizami ile cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.