Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kastamonu’da Uyuşturucu Ticareti Yapan 4 Kişiye 8 Yıl 4 Ay Hapis Cezası verildi

Kastamonu’da, jandarma tarafından durdurulan araçta ele geçirilen uyuşturucu madde nedeniyle U.K., H.K., R.S. ve L.Ç., 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar, mahkeme sürecinde beraat talep ettiler.

Kastamonu'da, jandarma tarafından durdurulan araçta ele geçirilen uyuşturucu madde nedeniyle

Kastamonu’da Uyuşturucu Operasyonu: Dört Sanığa Hapis Cezası

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı bir uyuşturucu operasyonunda, dört kişi hapis cezasına mahkum edildi.

Ulaşım Hattındaki Uyuşturucu Trafiği

Edinilen bilgilere göre, 2024 yılının Ağustos ayında, jandarma ekipleri İstanbul’dan Kastamonu’nun Devrekani ilçesine uyuşturucu getireceği tespit edilen U.K. ve H.K. isimli kişilere yönelik bir inceleme başlattı. Ekipler, düzenledikleri operasyonla şüpheli araçları il merkezine girişte durdurdu ve detaylı bir arama gerçekleştirdi. Yapılan araştırma sonucunda 45 gram metamfetamin, 80 gram sıvı metamfetamin, iki adet uyuşturucu içiminde kullanılan düzenek ve 35 adet fişek ele geçirildi.

Gözaltı ve Tutuklama Süreci

Gözaltına alınan U.K. ve H.K. tutuklanırken, bu sanıkların ifadeleri doğrultusunda R.S. ve L.Ç. isimli iki şahıs da gözaltına alındı ve tutuklandı. Sanıklar, “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçlamalarıyla Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Duruşmada Çarpıcı Savunmalar

Dava sürecinde, tutuksuz yargılanan U.K., “Mütalaayı kabul etmiyorum, içtiğim maddenin uyuşturucu olduğunu bilmiyordum. Su sanıyordum” şeklinde savunmada bulundu. H.K. ise, “Pişmanım, kimseye uyuşturucu satma amacı taşımadık” ifadelerini kullandı. R.S. aracılık yaptığını belirtirken, L.Ç. de beraat talebinde bulundu.

Verilen Cezalar

Mahkeme, sanıkların avukatlarının da dinlenmesinin ardından, etkin pişmanlık hükümlerini uygulayarak U.K., H.K., R.S. ve L.Ç.’yi toplamda 8 yıl 4 ay hapis cezasına ve 830 bin TL adli para cezasına mahkum etti. Hükümle birlikte sanıkların adli kontrol şartlarının da devamına karar verildi.

Bu olay, Kastamonu’daki uyuşturucu trafiğinin önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Jandarma ekiplerinin yürütmüş olduğu operasyonlar, toplum güvenliğini sağlamada büyük bir rol oynamaktadır.