Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kastamonu’da Uyuşturucu Operasyonu Sonrası Yatak Altında Bulunan Maddeyle Yakalanan Şüpheliye Tahliye Kararı Verildi

Kastamonu’da uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklanan H.Ç., mahkemede uyuşturucunun kendisine ait olmadığını ve M.B.’ye ait olduğunu savundu. Tanık E.K. ise H.Ç.’nin suçlamalarını desteklemedi. Mahkeme, H.Ç.’nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi ve M.B. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kastamonu'da uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklanan H.Ç., mahkemede uyuşturucunun kendisine ait

Kastamonu’da Uyuşturucu Operasyonunda Tahliye Kararı

Kastamonu’da gerçekleştirilen bir uyuşturucu operasyonunda, yatağının altına gizlenmiş uyuşturucu maddelerle yakalanan H.Ç. isimli sanığın tahliyesine hükmedildi.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 21 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirdikleri operasyonda uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti yapan şüpheliler üzerinde kapsamlı bir çalışma yürüttü. Operasyon sonucunda, 6 kişi üzerinde yapılan aramalarda, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, iki adet silah, tüfek kartuşları ve 13 bin 800 lira nakit para ele geçirildi. H.Ç. adlı zanlı, yatağının altındaki uyuşturucu maddelerle birlikte yakalanarak tutuklandı.

Duruşmada Şok İfadeler

H.Ç. hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçlamasıyla Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Duruşma sırasında tanık E.K. ifadesinde, “H.Ç.’nin uyuşturucu satışını yaptığını düşünmüyorum. Benim uyuşturucu kullanmadığım gibi, H.Ç.’nin bu suçla ilgisi olduğuna dair bir bilgim yok,” şeklinde konuştu. E.K., polislerin evinde tutanak tuttuğu sırada orada olduğunu belirtti.

Sanık H.Ç., cezaevinde bir yıl geçirdiğini ifade ederek uyuşturucunun kendisine ait olmadığını, bunun M.B.’ye ait olduğunu savundu. “İşlemediğim bir suçtan hapisim. Ele geçirilen paranın kumar kazanımı olduğunu, uyuşturucu uyuşmazlığına dair delillerin geçersiz olduğunu belirtiyorum,” diyerek tahliye talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısından Cezalandırma Talebi

Cumhuriyet savcısı, sanığın uyuşturucu ticaretinden cezalandırılmasını talep ederek, tutukluluğunun devamını istedi. Eksik hususların doğrultusunda ilerlemesi gerektiğini de dile getirdi. Mahkeme heyeti, sanık H.Ç. ile tanık beyanlarını değerlendirerek, M.B. hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Son olarak, H.Ç.’nin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine hükmedildi ve duruşma ileri bir tarihe ertelendi.