Kastamonu’da Muhtarlık Seçimi Sebebiyle Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde muhtarlık seçimleri sırasında meydana gelen silahlı çatışmada bir kişi yaşamını yitirirken, bir kişi de yaralandı. İlgili olayla bağlantılı olarak 4 kişi tutuklandı ve bu sanıklar hakkında müebbet hapis ve 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmekte.
Olayın Gelişimi
3 Nisan’da Taşköprü ilçesine bağlı Atatürk Caddesi’nde gerçekleşen olayda, Donalar köyü muhtarı Cengiz Sürer ve muhtar adayı Galip Alkaşı arasında muhtarlık seçimleriyle ilgili tartışma çıktı. Çevredeki vatandaşların müdahale etmesiyle kavgayı büyümeden engellendi. Ancak, bir süre sonra Cengiz Sürer’in ailesi, kavgayı duyarak Taşköprü’ye geldi. Aile, Galip Alkaşı’nın bulunduğu kahvehaneye gitti ve burada tekrar bir tartışma başladı. Çatışmanın büyümesi sonucunda Galip Alkaşı hayatını kaybederken, yanındaki Mehmet Atasoy yaralandı.
Tutuklama ve Dava Süreci
Olayın ardından Cengiz Sürer ve çocukları Hüseyin ile Barış Sürer ile kayınbiraderleri Şenol Can gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu dört sanık için “kasten öldürme” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarıyla dava açıldı.
Mütalaa ve Sanıkların Savunmaları
Savcının mütalaasında, sanıkların birlikte hareket ettiği ve silah bulundurdukları belirtildi. Muhtarlık seçimleri öncesinde meydana gelen sürtüşmelerin olayın arka planında yattığı vurgulandı. Mütalaada, Galip Alkaşı’ya yönelik eylem nedeniyle sanıkların müebbet hapis cezasına çarptırılmaları, yaralanan Mehmet Atasoy’a yönelik eylem nedeniyle ise 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşmada söz alan sanık Cengiz Sürer, silah kullanmadığını savunarak tahliye talep etti. Diğer sanıklar da fikir birliği olmadıklarını ve kendilerinin olayın dışında olduğunu belirtti.
Madenin İleri Tarihe Ertelenmesi
Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mehmet Atasoy, sanıkların cezalandırılmasını isterken, olayda hayatını kaybeden Galip Alkaşı’nın ailesi de sanıkların ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Duruşma sırasında avukatlar da süre talep ederek, mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluğunu devam ettirdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.