Kastamonu’da yer alan çiftlik evlerinde kenevir yetiştiren ve jandarma tarafından gerçekleştirilen bir operasyonla yakalanan sanıkların yargılanma süreci devam ediyor.
Operasyon, 25 Nisan 2024 tarihinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı’nın ekipleri tarafından Daday ve Araç ilçelerinde yapıldı. Uyuşturucu üretip sattığı belirtilen Ersin A. ve eşi H.E.A., Umut İ. ve eşi P.G.İ. ile C.E.T. isimli şahısların çiftlik evlerine baskın düzenlendi. Bu baskında, iklimlendirme sistemleriyle yetiştirilen 27 kilogram kubar esrar, 42 kök kenevir, suç geliri olduğu tahmin edilen 3 bin 771 dolar, 20 bin TL nakit para, bir ruhsatsız tabanca, bir ruhsatsız av tüfeği, 9 uyuşturucu madde öğütme aleti ve sera ortamı oluşturmak için çeşitli malzemeler ele geçirildi. Şüphelilerin, bu düzenekle ürettikleri uyuşturucuları İstanbul ve Ankara’ya sattıkları öne sürüldü.
Gözaltına alınan Ersin A. ve Umut İ. tutuklanırken, H.E.A. ve P.G.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli C.E.T.’nin yakalanması için çalışmalar sürdürülmekte. Olay sonrası sanıklar hakkında hukuki süreç başlatıldı.
Duruşmada tanık olarak dinlenen S.E.A., “Ersin ile Ebru’yu üniversitede tanıyorum, diğer sanıkları tanımıyorum. Ersin ile bazı ticari ilişkilerimiz oldu, ama uyuşturucu ile ilgili bir şey bilmiyorum” şeklinde ifade verdi.
Tutuklu sanık Ersin A., “Tanıkla hayvan ticareti yaptık, ama uyuşturucu ticaretiyle ilişkili bir durum yok. Tahliyemi talep ediyorum,” dedi. Umut İ. ise, “Evde uyuşturucu yetiştirdiğimi kabul ediyorum, fakat satmıyorum. Eşim zor durumda, tahliye talep ediyorum,” ifadesinde bulundu.
Tutuksuz sanık H.E.A. da eşinin uyuşturucu ile ilgisi bulunmadığını ve zor bir süreçten geçtiklerini vurguladı. Sanıkların avukatları ise elde edilen kanıtların eksik olduğunu iddia ederek müvekkillerinin adli kontrol şartıyla salıverilmesini talep ettiler.
Mahkeme heyeti, Ersin A. ve Umut İ.’nin tutukluluğunun devamına, H.E.A. ve P.G.İ.’nin ise adli kontrol şartlarının sürdürülmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.