Kastamonu’da Doğalgaz Kesintisi Vatandaşları Mağdur Ediyor
Kastamonu’da farklı ilçelerde son bir haftadır, dağıtım şirketi KarGaz tarafından, şebekelerdeki problemlerin neden olduğu uzun süreli doğalgaz kesintileri vatandaşları soğukta bıraktı. Bazı vatandaşlar, çözümü tekrar soba kurmakta bulurken, bazı vatandaşlar da elektrikli ısıtıcılarla evlerini ısıtmaya çalıştı.
Kastamonu’nun İnebolu, Hanönü, Daday, İhsangazi, Pınarbaşı, Abana, Araç ve Cide ilçelerinde son bir haftadır Çorum Elektrik ve Doğal Gaz şirketi bünyesindeki KarGaz doğalgaz dağıtım şirketi, şebekelerdeki problemler nedeniyle uzun süreli doğalgaz kesintileri yapıyor. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü ilçelerde yaşanan doğalgaz kesintisi sebebiyle vatandaşlar soğukta kalmak zorunda kaldı. Firma tarafından gönderilen mesaj sonrasında yapılan kesintilerin ardından bazı vatandaşlar evlerine tekrar soba kurarken, bazı vatandaşlar ise elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalıştı.
İnebolu ilçesinde ise dün saat 22.00 civarında KarGaz firmasından vatandaşlara gönderilen mesajla, şebekedeki problemler nedeniyle Abdurrahman Paşa Caddesi, Adnan Kahveci Caddesi, Altıkulaç Caddesi, Aras Sokak/Cebeci Sokak, Cumhuriyet Caddesi, Dere Sokak, Dr. Atilla Gürsoy Caddesi, Galip Deniz Caddesi, Gümrük Sokak, Hacı Mehmet Aydın Sokak, Hacı Ziya Efendi Sokak, Hürkuş Sokak, Hürriyet Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, İstiklal Caddesi, İtfaiye Sokak, Karagülle Sokak ve Kasım Usta Sokak’a yaklaşık 16 saat doğalgaz verilemeyeceği duyuruldu. Vatandaşlardan güvenlik adına doğalgaz vanalarını kapatmaları istendi. İlçede yaşayan vatandaşlar, gece saatlerindeki kesintinin ardından evlerine soba kurmaya ya da elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalıştı.
Farklı ilçelerde yaşayan vatandaşlar, dertlerini şikayet siteleri ve sosyal medya üzerinden dile getirerek duruma tepki gösterdi.
“Kızım evde, yeni doğdu, aniden kesilen doğalgaz bizi mağdur etti”
İnebolu ilçesinde yaşayan gazeteci Muhammed Kömeçoğlu, evinde yeni doğan bebeğinin bulunduğunu belirterek, “Doğalgaz akşam saatlerinde kesildi. İnebolu’nun genelinde doğalgaz kesintisi yaşanıyor. Birçok kişi, hatta ilçe merkezinde ikamet eden çoğu kişi şu anda mağdur durumda kaldı. Benim yeni çocuğum doğdu. Benim çocuğum yeni doğduğu için evimde daha fazla duramadım. Şu anda elektrikli soba ya da sığınaktaki sobayı alacağım. Sobayı kursam bile yakacak odunumuz yok. Mecburen elektrikli soba alacağım. Ama şu anda akşam saati, iş yerleri de kapalı. Biz bu konuda büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. 2026 yılına girdik ve evimizde sağlıklı bir şekilde yaşayamıyoruz, oturamıyoruz. Kızım evde, yeni doğdu, aniden kesilen doğalgaz bizi mağdur etti. Sadece ben değil, apartmanda oturan herkes, hatta ilçede yaşayan herkes mağdur durumda. Şu anda herkes elektrikli soba ile ısınmaya çalışıyor. Biz hangi yılda yaşıyoruz ki bu mağduriyeti yaşıyoruz. Son dakika bize bilgi veriliyor. Ben evime geldiğimde, baktığımda doğalgazın kesildiğini gördüm ve kombi hata vermiş çalışmıyordu. 2026 yılında yaşıyoruz ama gerçekten şaka gibi” ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı