Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kastamonu’da Baltayla Öldürülen Vatandaşın Cenazesi Bulundu, Sanıkların Yargılanmasına Devam Edildi

    Kastamonu’da, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun balta ile öldürülüp çuvalda dereye atılmasıyla ilgili sanıklar Bayram Ç., Ümit Ç. ve Behice Ç.’nin yargılanması devam ediyor. Behice Ç. savunmasında kendisini taciz eden kişiye karşı meşru müdafaa yaptığını, tahliyesini talep etti. Mahkeme, rapor alınması için duruşmayı erteledi.

    Kastamonu'da, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu'nun balta ile öldürülüp çuvalda dereye

    **Kastamonu’da Samanlık Cinayeti: Sanıklar Hakkında Davaya Devam Edildi**

    Kastamonu’da meydana gelen ve bir vatandaşın balta ile öldürülüp çuvala konarak dereye atılmasıyla ilgili dava süreci devam ediyor.

    Olayın Gelişimi

    17 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde yaşanan olayda, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu, evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Ailesinin başvurusu üzerine yapılan araştırmalar sonucunda, Doğruoğlu’nun cenazesi Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından dere yatağında çuval içerisinde bulundu. Jandarma, çuvalın izlerinin Behice Ç.’ye ait olan ve olayın merkezindeki evin samanlığına kadar gittiğini tespit etti. Yapılan incelemede Doğruoğlu’nun baltayla öldürülerek cesedinin çuvala konulup sürüklenerek dereye atıldığı ortaya çıktı. Olay sonrasında Behice Ç., eşi Bayram Ç. ve oğlu Ümit Ç. suçlamalarla tutuklandı.

    Davada Son Durum

    Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmada, tutuksuz yargılanmakta olan sanıklar Bayram Ç. ve Ümit Ç. ile maktulün yakınları ve avukatları hazır bulundu. Ancak, tutuklu sanık Behice Ç. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildiği için duruşmaya katılamadı.

    Duruşmada savunma yapan Bayram Ç. ve Ümit Ç., suçsuz olduklarını savunarak beraat taleplerini dile getirdi. Behice Ç.’nin avukatı Özlem Çiftçi ise, müvekkilinin kendisini taciz eden bir kişi tarafından baltayla savunmaya geçtiğini öne sürerek, olayın meşru müdafa olduğunu ve tahrik indirimi uygulanması gerektiğini ifade etti. Avukat, Behice Ç.’nin 2,5 yıldır cezaevinde bulunduğunu ve yargılamanın uzamasında kendisinin bir kusuru olmadığını belirtti. Müvekkilinin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini talep etti.

    Mahkeme heyeti, Behice Ç.’nin İstanbul Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu’ndan cezai ehliyetinin olup olmadığına dair bir rapor talep etti ve bu raporu bekleyerek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

    Kastamonu’da yaşanan bu trajik olay, hem yerel hem de ulusal medyada geniş yankı uyandırmış durumda. Dava sürecinin seyri merakla takip ediliyor.