Bartın’da, Trafik Haftası dolayısıyla uygulama gerçekleştiren Vali Nurtaç Arslan, kasksız motosiklet yolcusu bir kadına rastladı. Motosiklet güvenlik donanımlarının kullanımı ve trafik kurallarına uyulması hakkında sürücüyü uyaran Arslan, annesinin kask alması konusunda sürücüye bir ceza önerdi.
Bartın Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Şubesi, Vali Arslan, Bartın Emniyet Müdürü Ünsal Hayal ve askeri yetkililerin katılımıyla motosiklet sürücüleri için bir denetim yaptı. Bu organizasyonda, durdurulan motosiklet sürücülerinin belgeleri incelendi.
Vali Arslan, trafikteki tüm sürücülere önemli uyarılar yaparak, trafik kurallarına uyulması ve gerekli güvenlik ekipmanlarının kullanılmasının önemine vurgu yaptı.
Arka koltukta annesiyle seyahat eden bir motosiklet sürücüsü, uygulama alanına geldiğinde Vali Arslan’ın dikkatini çekti. Kadının annesi olduğu bilgisi verildiğinde Vali, 11 Mayıs’ta kutlanacak Anneler Günü’ne atıfta bulunarak, sürücüyü annesine kask alması yönünde teşvik etti.
Vali Arslan, ayrıca Anneler Günü’nü kutladığı kadın ve oğul, kasksız bir daha yola çıkmayacaklarına dair söz vererek uygulama alanından ayrıldılar. Vali, motosikletlerin en savunmasız araçlar olduğunu belirterek, kullanıcıların güvenlik ekipmanlarını kullanmalarının ve kurallara uymalarının hayati önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, kazaların yalnızca sürücüleri değil, ailelerini de derinden etkilediğini hatırlatarak, sürücülerin dikkatli olmaları çağrısında bulundu.