Bolu’daki Yangın Davasında Kayıplar ve Adalet Beklentisi
Bolu’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangında acı kayıplar yaşandı. Yangında 78 kişi hayatını kaybederken, 133 kişi de yaralandı. Yangın faciasına ilişkin açılan davada, sanıkların sorgulanmasına devam ediliyor.
Yangından Etkilenen Aileler Duygusal Anlar Yaşıyor
Yangında yaşamını yitiren Alp Mercan’ın ablası, avukat Nihan Ece Mercan Hasarpa, duruşma sırasında yaşadığı duyguları aktardı. “Sanıkların gözlerinin içine bakıyorum ve içimden sürekli, ‘Başka Alp yok’ diyorum. Ama onlar yüzlerini bile kaldıramıyorlar. Emir Aras ise duruşma boyunca uyukluyor,” ifadelerini kullandı.
Bolu’daki mahkeme sürecinde 19’u tutuklu toplam 32 sanığın yargılandığı davanın, birçok aile için zor geçtiğini belirten Mercan Hasarpa, “Dün bizim için gerçekten zorlu bir gündü. Kardeşim ve arkadaşının, insanların güvenliğini sağlamak için tekrar yangın yerine gittiğini unutamıyorum,” dedi.
Adalet Arayışı ve Sorumluların Hesap Vermesi
Duruşmanın ilk gününde gergin bir atmosferin hakim olduğunu ifade eden Mercan Hasarpa, “Adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Otel sahibinin ve yönetim kurulunun sorgulanmasını bekliyoruz. Bu sürecin hukuken bizden daha çok sanıkların korkmasını sağlamak adına yürütüleceğini umuyoruz,” şeklinde konuştu.
Yangın nedeniyle yaşanan kayıplar ve acılar, duruşma sürecinde yaşanan duygusal anlarla bir kez daha derinleşiyor. Aileler adaletin tecelli etmesini bekliyor.