Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kartalkaya Otel Yangını Davasının Üçüncü Duruşması Bugün Yapılıyor

Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel yangını davasının üçüncü duruşması bugün başlıyor. Yangında 78 kişi hayatını kaybetti, 137 kişi yaralandı. Yakınları adalet talep ederken, sanıklar ve avukatlar da duruşmada savunmalarını yaptı.

Bolu'nun Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel yangını davasının üçüncü

Davanın 3. Duruşması Başlıyor

Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 21 Ocak tarihinde meydana gelen ve 78 kişinin yaşamını yitirmesine, 137 kişinin ise yaralanmasına yol açan Grand Kartal Otel yangınına ilişkin davanın 3. duruşması bugün gerçekleştiriliyor. Dava, 19’u tutuklu olmak üzere toplam 32 sanığın bulunduğu bir yargılama sürecini kapsıyor.

İkinci Duruşmanın Gelişmeleri

Yangın faciasıyla ilgili olarak yapılan 2. duruşma, 22 Eylül tarihinde Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu’nda yapılmıştı. Bu duruşmada sanıklar, davaya eklenen iddianame ile ilgili dört müştekiye dair savunmalarını sundular. Mahkeme, celse arasında elde edilen belgeler ile müşteki avukatlarının beyanlarını dinledikten sonra tanık ifadelerine geçiş yaptı. Mahkeme heyeti, duruşmada tutuklama talepleri bulunan sanıklarla ilgili kararlarını açıkladı. Sanık avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı süre talep ederken, tutuksuz sanıklardan Doğan Aydın beraatini, diğer sanıklar Kübra Demir, Ece Kayacan ve Mehmet Salun ise tutuklama taleplerinin reddini istedi. Mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaaya karşı süre verilmesine, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına ve Mehmet Salun’un tutuklanması yönünde karar aldı.

İlerleyen Süreçte Ailelerin Talepleri

Davanın 3. duruşması için Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’ne gelen otel faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri, adalet talep ediyor. Yangında yaşamını yitiren Nergiz Yıldız’ın kardeşi Kürşat Yıldız’ın baldızı Figen Ergin, olayı gerçekleştirenlerin olası kastla yargılanmasını istedi. “Canlarımızı kaybettik, çok üzgünüz. 78 canımızı katlettiler ve biz onların olası kastla yargılanmasını istiyoruz. İçimizde büyük bir acı var” diye ifade etti.

Mahkeme süreci boyunca ailenin yanında olan yakınları, davanın seyrine odaklandıklarını belirterek, adaletin bir an evvel yerini bulmasını umuyorlar.