Kartal Belediyesi, Yaz Döneminde Park ve Yeşil Alan Temizlik Çalışmalarına Hız Verdi!

Kartal Belediyesi, yaz ayları öncesinde park ve yeşil alanlarda ot biçme çalışmalarını hızlandırdı. Başkan Gökhan Yüksel, ilçe genelindeki temizleme ve bakım faaliyetlerinin 20 mahallede aralıksız süreceğini duyurdu.

Kartal Belediyesi, yaz ayları öncesinde park ve yeşil alanlarda ot

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kartal Belediyesi, ilçedeki park, meydan ve kaldırımlarda ot biçme faaliyetlerine hız kazandırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin yeşil alanlarında geniş kapsamlı bir bakım çalışması yürütüyor.

Bu çalışmalar çerçevesinde sokaklar, caddeler, orta refüjler ve diğer yeşil alanlardaki yabani otlar sistematik bir şekilde temizleniyor. Ek olarak, kaldırım ve duvar kenarlarında hoş görünmeyen yabani otların da temizlenmesi için müdahale eden ekipler, boş alanlarda potansiyel yangın tehlikeleri ve kene gibi haşerelere karşı önlem almak amacıyla temizlik işlerini yürütüyor.

Yol kenarlarındaki otlar dışında, ilçenin parklarında da ekipler yoğun bir çalışma sürdürüyor. Ekipler, parklardaki çimleri biçerken, ayrıca park kenarlarında uzayan ve tehlike oluşturan kurumuş otları titizlikle temizliyor.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sürdürülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaz döneminin yaklaşımıyla birlikte, halkımız için daha sağlıklı ve modern bir yaşam alanı oluşturma hedefiyle ot biçme ve temizlik işlerine hız verdik. Yirmi mahallemizdeki çalışmalar tamamlanana kadar ekiplerimizin aralıksız çalışmaları devam edecektir” dedi.