Kars’taki Karakurt Barajı’nın kapakları kapatıldı, eski köy sular altında kalırken sadece cami minaresi ayakta kaldı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Barajı’nın kapakları kapatıldı, eski köy sular altında kaldı. Casim Aydın, köyde sadece cami minaresinin ayakta kaldığını ve bu durumun kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. Minare, geçmişin son tanığı olarak sembolize ediliyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Barajı'nın kapakları kapatıldı, eski köy sular

**Kars’taki Baraj Kapatıldı, Eski Köy Sular Altında Kaldı**

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Karakurt Barajı’nın kapaklarının kapatılmasıyla birlikte, su seviyesi hızla yükselmeye başladı. Bu durum, köyün evlerini, kiliseyi, çarşıyı ve okulu tamamen sular altında bıraktı. Geriye ise yalnızca köy camisinin minaresi kaldı.

**”İbadet Yapıyorduk, Çok Üzüntülüyüz”**

Eski Karakurt köyü, özellikle Sarıkamış Barajı’nın inşası sonrasında büyük zarar gördü. Köydeki 30 evin yalnızca bir kısmı yerinde kalabilirken, Casim Aydın, “Burası eski Karakurt köyüydü. Önceden yaklaşık 30 köy burada bulunuyordu. Su altında kalan bu alanda camimizi, ibadet yerimiz olan minareyi gördüğünüzde içim sızlıyor” dedi.

**”Minareli Geçmişin Hatırası”**

Sular altında kalan yapılar ve sokaklar görünmez hale gelirken, yalnızca caminin minaresi ayakta kalmayı başardı. Bu minare, köy halkının geçmişten getirdiği değerlerin simgesi haline dönüştü. Geçmişin son tanığı olarak yükselmeye devam eden minare, adeta tarihin bir parçası olarak duruyor.