Kars’ta TÜBİTAK destekli ilk 4008 Projesi olan “En Özel Teknoloji Engelsiz STEAM Eğitimi” projesinin açılış lansmanı düzenlendi. Lansman, protokol üyeleri ve katılımcıların katılımıyla kurdele kesimiyle başladı. Açılışa Kars Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger ve çeşitli resmi kurum temsilcileri katıldı.
Açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Proje yürütücüsü Ali Kasım Bulut’un sunumu ile devam etti. Bulut, projenin özel gereksinimli bireylere yönelik olduğunu ve bölgedeki ilk 4008 Projesi özelliği taşıdığını vurguladı. Proje, 14-19 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve hedef kitlesi yaklaşık 250 kişilik bir gruptan oluşuyor. Bu kapsamda, hafif zihinsel engeli olan 30 lise öğrencisi ve 16 BİLSEM öğrencisine eğitim verilecek.
Bulut, özel gereksinimli bireylerin ve öğretmenlerinin teknoloji kullanımını artırmayı hedeflediklerini, bunun yanında eğitim süreçlerini zenginleştirecek STEAM etkinlikleri düzenleyeceklerini belirtti. Proje ile birlikte, çeşitli eğitim kurumlarında devam eden özel gereksinimli öğrencilerin işbirliği içinde eğitim almasını sağlamak amaçlandığı ifade edildi.
Projenin bütçesi 210.000,00 TL olarak belirlenmiş olup, katılımcılara robotik kodlama, 3 boyutlu modelleme, fotoğrafçılık, müzik, yazarlık ve tasarım destekli drama gibi birçok eğitim verilecek. Proje ekibinde 25 kişi yer alıyor.
Ali Kasım Bulut, sunumun sonunda projeye destek veren kurum ve kişilere teşekkür etti. Ardından Vali Ziya Polat, projenin önemini vurgulayarak, uygulama sürecinde yer alan herkese teşekkürlerini iletti. Lansman, katılımcılara sunulan kokteyl ile sona erdi.