Kars’ta Nohut Hasadı Başladı
Kars’ta bu yıl nohut hasat sezonu açıldı. İlkbaharda ekimi yapılan nohut, dekar başına 100 ile 150 kilogram arasında verim sağladı.
Yüksek Verim ve Kalite Elde Edildi
Kars Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yönlendirilen çalışmalar neticesinde, bu yıl yüksek rakım ve serin iklime rağmen nohut üretiminde beklenen kalite ve verim elde edildi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çiftçilerle birlikte yürütülen hasat faaliyetlerinde, dekar başına ortalama 100-150 kilogram ürün almayı başardılar. İklim koşullarının zaman zaman zorlayıcı olduğu durumlara karşın, elde edilen ürün kalitesi üreticileri sevindirdi.
Destekler Devam Edecek
Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar ve uygulanan hümik asidin bu başarıda önemli bir rol oynadığı belirtildi. Üreticilere verilen destekler, hasat sürecinin ardından da sürdürülecek. Bu bağlamda, üreticilerin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli yardımlar yapılacak.