Kars’ta Eğitim İçin Kitap İhtiyacına Yanıt: “Bir Kitap Bin Gelecek” Projesi
Kars’ta gerçekleştirilen “Bir Kitap Bin Gelecek” projesi, Halitpaşa İlkokulu’na önemli bir kitap desteği sağladı.
Dede Korkut Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Yaşar Kop’un liderliğinde, Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü’nün 4. sınıf öğrencileri tarafından koordine edilen bu anlamlı proje, değerli bir bağış sürecine öncülük etti.
İlkokul Kütüphanesine Bin 200 Kitap Bağışı
Söz konusu proje kapsamında, Kars’taki Halitpaşa İlkokulu’nun kütüphanesine, ilkokul düzeyindeki öğrenciler için uygun olan toplamda 1.200 adet kitap hediye edildi. Bu proje, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını desteklemek, bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla tasarlandı. Hem öğrenciler hem de okul yönetimi, projeyi büyük bir memnuniyetle karşıladı.
Prof. Dr. Yaşar Kop, proje ile ilgili açıklamalarda bulunarak, eğitimin temel unsurlarından birinin kitap olduğunu vurguladı. Kop, “Bir çocuk bir kitapla dünyayı değiştirebilir. Bu projeyle geleceğe yapılan en kıymetli yatırımın eğitim olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz,” dedi.
Öğrencilerin Özverili Çalışmaları
Proje çerçevesinde kitaplar, gönüllü öğrencilerin titiz çalışmaları sonucu toplandı ve okul kütüphanesine iletildi. Eğitim gönüllüsü öğrenciler, bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan ve topluma katkı sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ayrıca, bu projelerin kendilerine mesleki gelişim açısından da fayda sağladığını ifade ettiler.