Kars’ta Gerçekleştirilen HAP Tatbikatı İlgiliçileri Geri Koymadı
Kars’ta gerçekleştirilen Hastane Afet Planı Tatbikatı (HAP), senaryo gereği yaşanan olaylarla oldukça etkileyici anlar sundu. Tatbikat, güvenlik güçleri ile yaralı yakınları arasındaki mücadele ile ilginç anların yaşanmasına neden oldu.
Büyük İş Birliği ile Tatbikat Gerçekleştirildi
Harakani Devlet Hastanesi’nin koordinasyonu ile yapılan tatbikatta, AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve itfaiye ekiplerinin birlikte hareket etmesi, önemli bir senaryonun başarıyla uygulanmasını sağladı. Senaryo kapsamında, Ayaktan Kemoterapi Ünitesi’nde çıkan bir yangın ile birlikte KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) olayı işletildi. Olay, bir prizin aşırı ısınarak yangına neden olmasıyla başladı.
Yangın söndürme ekibinin hızlı müdahalesine rağmen, çevrede bulunan yanıcı maddeler sebebiyle alevler hızla yayıldı ve yoğun duman oluştu. Bu noktada, Kırmızı Kod ekibi ve Sivil Savunma Amirliği, aynı kat üzerindeki hasta ve personelin güvenli bir şekilde tahliyesini yönetti.
Başhekimin Açıklamaları ve Tatbikatın Başarıyla Geçirilmesi
Tatbikatın ardından gazetecilere bilgi veren Harakani Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şahin Kahramanca, “Kurumsal iş birliği sayesinde AFAD, UMKE, 112 Acil, emniyet ve itfaiye ekipleri başarılı bir şekilde aynı sahada çalışarak can kaybı olmadan süreci tamamladı. Olay yönetim merkezi şu an tam kapasiteyle görevini sürdürüyor. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum,” dedi.
Gerçekleştirilen tatbikat sırasında, olay yeri çevresindeki hasta yakınları ve güvenlik güçlerinin etkileşimleri ise oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Bu tür etkinliklerin hastane personelinin acil durumlara karşı donanımlı ve hazırlıklı olduğunu bir kez daha gösterdiği ifade edildi.
KARS’TA HAP TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI(KARS-İHA)
KARS’TA HAP TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI(KARS-İHA)
KARS’TA HAP TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI(KARS-İHA)
KARS’TA HAP TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI(KARS-İHA)
KARS’TA HAP TATBİKATI GERÇEĞİ ARATMADI(KARS-İHA)






