Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kars’ta denetimli serbestlik uygulamalarında parmak izi sistemi devreye alındı

    Kars’ta denetimli serbestlik kapsamındaki kişilerin takibi, parmak izi doğrulama sistemi ile hız kazanacak. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, bu sistemin güvenliği artıracağını ve iş yükünü azaltacağını belirtti. Uygulama, kazımpaşa polis merkezinde başladı.

    Kars’ta denetimli serbestlik kapsamındaki kişilerin takibi, parmak izi doğrulama sistemi

    Yeni Parmak İzi Sistemi Kars’ta Uygulamada

    Kars’ta, denetimli serbestlik kapsamında imza yükümlülüğü taşıyan bireylerin takipleri artık parmak izi doğrulama sistemi aracılığıyla yapılmaya başlandı.

    Kars Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan bu sistem, Kazımpaşa Polis Merkezi’nde uygulanmaya konuldu.

    Kağıt Üzerinden Elektronik Ortama Geçiş

    Önceden imza verilerek takip edilen işlemler, yeni sistemle artık elektronik ortamda doğrulanacak. Bu projenin amacı, kötü niyetli kullanımın engellenmesi, okuma yazma bilmeyen ya da imza atmakta zorlanan bireyler için kolaylık sağlamak ve güvenliği artırmaktır.

    Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında bir protokol imza töreni gerçekleştirildi. Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, İl Emniyet Müdürü Murat Abdullah Tombul, Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet İpsuz ve Kazımpaşa Polis Merkezi Amiri Başkomiser Vedat Dede katıldı.

    Sistemin Avantajları ve Beklentiler

    Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, parmak izi sisteminin denetim süreçlerini hızlandıracağını ifade etti. Çepni, “İl merkezimizde 343 yükümlümüz mevcut ve imza işlemleri tek bir polis merkezinden günlük, haftalık ya da aylık olarak yürütülüyordu. Bu durum aşırı bir yoğunluğa sebep oluyordu. Yeni uygulama ile hem insan hareketliliğini azaltacağız, hem de yanlış anlaşılmaların önüne geçeceğiz. Artık ‘Geç kaldın, imzan eksik’ gibi sorunlar yaşanmayacak. Uygulamanın emniyet birimleri üzerindeki iş yükünü hafifleteceğine ve süreci daha sağlıklı bir hale getireceğine inanıyoruz. İnşallah hayırlı olur” dedi.

    Bunun yanı sıra, yeni sistemin denetim süreçlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde yönetme kapasitesine sahip olduğu da vurgulandı.