Kars’ta CHP İl Kongresi’ndeki Gergin Atmosfer
Kars’ta gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 39. Olağan İl Kongresi, ‘şaibe’ iddialarıyla damga vurdu. Kongre sırasında delegeler ve parti üyeleri arasında çıkan iddialar, gergin bir ortamın oluşmasına sebep oldu.
Kongre Süreci ve Debatlar
CHP’nin 39. Olağan İl Kongresi, Halk Eğitim Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada Selim Belediye Başkanı İlyas Barış Koç ile Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, mevcut İl Başkanı Onur Uludaşdemir’i eleştirdi ve ona yanıt verme fırsatı bulan Uludaşdemir, belediye başkanlarının açıklamalarına karşı cevap verdi.
Kongrede divan başkanlığı görevini üstlenen CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in sahneye davet ettiği parti üyesi Ethem Arancıoğlu, “Bu kongre, yönetmeliklere uygun geçmiyor. Faaliyet raporu için yoklama yapılmadan oylama yaptırdınız” şeklindeki eleştirisi salonu sessizliğe boğdu. Arancıoğlu’nun fareler ve kediler üzerine yaptığı esprili konuşma da dikkat çekti.
Şaibe İddiaları ve Tepkiler
Daha sonra, parti delegesi Kemal Yücesoy’un dile getirdiği ‘şaibe’ iddiası, toplantıda hararetli tartışmalara yol açtı. Yücesoy, “CHP’nin şaibesiz bir yönetime ihtiyacı var” derken, oturum başkanı Faruk Demir, “CHP’de şaibeli kimse bulunmuyor. Bu tür söylemler, AK Parti iktidarına destek sağlıyor” yanıtını verdi.
Başkan Oğuz Yantemur ise geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Merkez İlçe Başkanlığı seçimi hakkında, seçimin sorunsuz geçmediğini belirtti. Öte yandan, Selim Belediye Başkanı Barış Koç, Onur Uludaşdemir’in yararına hareket ettiğini öne sürdü
Kongrede mevcut başkan Uludaşdemir’in yanı sıra Ediz Nevruz Yantemur da başkanlık yarışında yer aldı. Ancak oy verme işlemlerinin başladığı bu gergin ortamda, kongrenin sonucunun ne olacağı merakla bekleniyor.
CHP 39. OLAĞAN KARS İL KONGRESİ HALK EĞİTİM SALONU’NDA YAPILDI.
CHP 39. OLAĞAN KARS İL KONGRESİ HALK EĞİTİM SALONU’NDA YAPILDI.
BODRUM’DA 40 MİLYON TL’LİK YAT SULARA GÖMÜLDÜ
BODRUM’DA 40 MİLYON TL’LİK YAT SULARA GÖMÜLDÜ
BODRUM’DA 40 MİLYON TL’LİK YAT SULARA GÖMÜLDÜ
BODRUM’DA 40 MİLYON TL’LİK YAT SULARA GÖMÜLDÜ
BODRUM’DA 40 MİLYON TL’LİK YAT SULARA GÖMÜLDÜ BODRUM’DA 40 MİLYON TL’LİK YAT SULARA GÖMÜLDÜ
BODRUM’DA 40 MİLYON TL’LİK YAT SULARA GÖMÜLDÜ