Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kars’ta 2.031 daireye yapı ruhsatı verildi, 232 daireye yapı kullanma izni onaylandı

    Kars’ta 2025 yılı ikinci çeyreğinde 2.031 daireye yapı ruhsatı verilirken, 232 daireye de kullanım izni onaylandı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yapı ruhsatı verilme oranı ülke genelinde yüzde 61,8 artış gösterdi.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Kars’ta Yapı İzninde Önemli Artışlar Kaydedildi

    Kars’ta 2 bin 31 daireye yapı ruhsatı verilirken, 232 daire için de yapı kullanma izni onaylandı.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yayımlanan veri setinde, yapı ruhsatı ve yapı kullanım belgelerine dair çeşitli istatistikler paylaşıldı. TUİK Kars Bölge Müdürlüğü aracılığıyla duyurulan rapora göre, Türkiye’de yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümünde yüzde 61,8 oranında bir artış gözlemlendi. Bunun yanında, yapı kullanma izin belgesi alan binaların yüzölçümünde ise yüzde 30,2’lik bir artış kaydedildi.

    Bölgedeki Yapı İzinleri Detayları

    TUİK Kars Bölge Müdürlüğü’ne bağlı illerdeki yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgeleri şu şekilde sıralandı: Kars’ta, 2025 yılına ait II. çeyrek verilerine göre yapılan yapı ruhsatı işlemleri sonucu 2 bin 31 daire ruhsat alırken, 232 daire ise yapı kullanma izni elde etti.

    Ağrı ilinde benzer verilere göre, 2025 yılı II. çeyreğinde 1.756 daireye yapı ruhsatı verilirken, 361 daire yapı kullanma iznine sahip oldu. Iğdır’da, aynı dönemde 776 daire için yapı ruhsatı alınırken, 183 daireye de yapı kullanma belgesi verildi. Ardahan’da ise, 261 daire yapı ruhsatı alırken, 147 daire için de kullanma izni onaylandı.

    Bu veriler, bölgedeki konut ve yapı gelişimini göstermesi açısından oldukça önemli bir çerçeve sunmaktadır.