Karşıyaka Belediyesi’nde Eylemler Sürüyor
Karşıyaka Belediyesi çalışanları, maaşları ve ödenmemiş hakları için belediye binası önünde protestolarını devam ettiriyor. İşçi ve memurlar, alacaklarının tahsil edilmesine kadar eylemlerini sonlandırmayacaklarını duyurdular.
Maaş Sorunları ve Eylem Süreci
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki Karşıyaka Belediyesi’nde görev yapan bazı işçiler ve memurlar, maaşları ve ödenmemiş tazminatları nedeniyle belediye önünde eylem düzenliyor. Kent A.Ş. ve Personel A.Ş. bünyesindeki çalışanlar, uzun bir süre boyunca alacaklarını alamadıkları için 25 gün boyunca iş bırakma eylemi yaptı. Aynı zamanda, memurlar son 15 gündür sosyal denge tazminatlarının ödenmemesi sebebiyle her sabah belediye binası önünde bir araya geliyor.
Ödenmeyen Maaşlar ve Sendika Açıklamaları
DİSK Genel-İş 10 No’lu Şube yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, işçilerin uzun bir zamandır maaşlarını tam olarak alamadığı ve bunun yerine taksitler halinde ödemelerin gerçekleştirildiği kaydedildi. Yapılan açıklamada, “Mart ayının bir kısmı ile nisan, mayıs, haziran ve temmuz maaşları henüz ödenmedi. 1,5 yıl önce ödenmeye başlaması gereken toplu iş sözleşmesi farkları hala hesaplara yatırılmadı. Personel A.Ş. çalışanın maaşlarının sadece yüzde 36’sı ödendi. İşçiler, borçlarını ödeyemez hale geldi ve psikolojik olarak zor bir dönem geçiriyorlar. Belediye başkanı göreve geldiğinde 6 ay içinde bu problemler çözülecek yönünde bir taahhütte bulunmuştu, ancak bu sözler henüz yerine getirilmedi” denildi.
Eylemci işçi ve memurlar, hakları ödenene dek Belediye önündeki gösterilerini sürdürme niyetinde olduklarını ifade etti.
KARŞIYAKA BELEDİYESİ’NDE İŞÇİLER VE MEMURLAR, MAAŞ VE ÖDENMEMİŞ HAKLARINI TALEP ETMEK İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR. İŞÇİLER VE MEMURLAR, ÖDEMELER YAPILANA KADAR DİRENİŞLERİNİ SÜRDÜRECEKLERİNİ AÇIKLADI.
KARŞIYAKA BELEDİYESİ’NDE İŞÇİLER VE MEMURLAR, MAAŞ VE ÖDENMEMİŞ HAKLARINI TALEP ETMEK İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR. İŞÇİLER VE MEMURLAR, ÖDEMELER YAPILANA KADAR DİRENİŞLERİNİ SÜRDÜRECEKLERİNİ AÇIKLADI.