Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Karaman’da TDK ve KMÜ İşbirliğiyle Diksiyon Yaz Okulu Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

    Türk Dil Kurumu ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Diksiyon Yaz Okulu”, beş günlük eğitim sürecinin ardından sertifika töreniyle tamamlandı. Törende, katılımcılara diksiyon, etkili konuşma gibi konularda bilgi verildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Nebi Uysal etkinlikte Türkçeye vurgu yaparken, TDK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Harun Şahin ise Türkçenin Karaman ile bütünleştiğini belirtti. Öğretmenler, edindikleri bilgilerin mesleki gelişimlerini destekleyeceğini ifade etti.

    Türk Dil Kurumu ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından düzenlenen "Uluslararası

    Uluslararası Diksiyon Yaz Okulu Sertifika Töreni Gerçekleşti

    Bu yıl ilk kez Türk Dil Kurumu (TDK) ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Diksiyon Yaz Okulu”, beş gün süren yoğun eğitim programının ardından gerçekleştirilen sertifika töreniyle tamamlandı.

    Türkçenin Güzel Kullanımına Katkı Sağlamak Amaçlandı

    Yaz okulu, dil bilincini artırmayı ve Türkçenin doğru, etkili kullanımını teşvik etmeyi hedefliyor. Türkiye ve Kıbrıs’tan gelen Türkçe öğretmenleri ile diksiyon eğitimi uzmanlarını Karaman’da buluşturan program, katılımcılara diksiyon, vurgu, tonlama ve etkili konuşma teknikleri gibi alanlarda hem teorik hem de pratik dersler sundu. Eğitim sürecinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve bireysel uygulamalar sayesinde katılımcılar, dilin doğru kullanımına yönelik yeteneklerini geliştirme imkanı buldu. Eğitmenler arasında ünlü spikerler ve sanatçılar yer aldı. Cüneyt Gündoğdu, Ekrem Tamer ve Erdoğan Arıkan gibi tanınmış isimler, katılımcılara rehberlik etti.

    Başarı Belgeleri Takdim Edildi

    Sertifika töreni, KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlendi. Törene katılan TDK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Harun Şahin, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve diğer protokol üyeleri, katılımcılara ve eğitmenlere başarı belgelerini takdim etti.

    Türkçeye Hizmet Etmek Amacındayız

    Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Nebi Uysal, üniversitenin Türkçeye olan bağlılığını vurgulayarak, “Bu etkinlik, Türk Dil Kurumu ile birlikte gerçekleştirilen bir ilk. Ama bu son olmayacak, Türkçeye hizmet etmenin birçok yolu var,” dedi.

    Diksiyonun Önemi Vurgulandı

    Bilim Kurulu Üyesi Şener Mete ise diksiyonun yalnızca kelimeleri doğru söylemekten ibaret olmadığını, aynı zamanda etkili iletişim kurmanın önemli bir aracı olduğunu belirtti. Eğitimin amacının, katılımcılara kendilerini açık ve anlaşılır bir biçimde ifade etme becerisi kazandırmak olduğunu ifade etti.

    Katılımcılar Memnuniyetlerini İfade Etti

    Programı tamamlayan öğretmenler, aldıkları eğitimin mesleki gelişimlerine katkıda bulunacağını belirtirken, etkinlik sonunda düzenlenen toplu fotoğraf çekimiyle yaz okulu sona erdi.