Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karaelmas Ekspresi Üçüncü Seferinde Zonguldak’ta Madenci Korosu ile Coşkulu Karşılama Gerçekleştirdi

Turistik Karaelmas Ekspresi, Ankara’dan Zonguldak’a üçüncü seferini gerçekleştirerek, yolcuların tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmesine olanak tanıdı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya, trenin tam dolulukla geldiğini belirtti. Kuzey Kıbrıs’tan gelen Şerife Tutku, Madenci Korosu’nu ve deneyimini övgüyle aktardı. Yolcular, Maden Müzesi ve Gökgöl Mağarası’nı ziyaret etme fırsatı buldu.

Turistik Karaelmas Ekspresi, Ankara'dan Zonguldak'a üçüncü seferini gerçekleştirerek, yolcuların tarihi

Karaelmas Ekspresi Zonguldak’ta Coşkuyla Karşılandı

Ankara’dan hareket eden Turistik Karaelmas Ekspresi, Zonguldak’taki üçüncü seferini Madenci Korosu’nun sıcak karşılamasıyla tamamladı.

İlk seferini 13 Haziran’da gerçekleştiren bu özel tren, “Batı Karadeniz’i Keşfet” temasıyla dikkat çekiyor. Zonguldak’ın tarihi ve kültürel güzelliklerini, Filyos’un eşsiz sahillerini, Yenice ormanlarını, Çankırı’daki etkileyici Tuz Mağarası’nı ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Safranbolu gibi önemli destinasyonları kapsayan rotasıyla keyifli bir deneyim sunuyor. Yataklı tren konaklaması sunarak yolcularına konforlu bir seyahat imkânı sağlamayı amaçlayan Karaelmas Ekspresi, bölge turizmine hareketlilik katmayı hedefliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Zonguldak Valiliği ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ortaklığında düzenlenen bu projektin detayları, üçüncü seferin Zonguldak Tren Garı’na varmasıyla birlikte netlik kazandı. Geldiklerinde, ziyaretçileri Madenci Korosu karşıladı. Yer altı maden işçilerinden oluşan koro, söyledikleri eserler ile katılımcılara hüzünlü ve mutlu anlar yaşattı. Türkiye’de benzeri bulunmayan Madenci Korosu’nun şarkılarına katılan misafirler, ardından Gökgöl Mağarası, Maden Müzesi ve Fener semtine yönelik gezileriyle devam etti.

İlk İki Seferden Daha Fazla İlgi Görüyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya, trenin Zonguldak’a tam kapasiteli bir dolulukla ulaştığını ifade etti. Çetinkaya, “İlk iki sefer daha çok tanıtım amaçlıydı. İnsanlar bu hizmetten haberdar olmadıkları için ilgileri sınırlıydı. Ancak üçüncü seferimizde yoğun bir talep gördük. Şu anda toplam 240 kişilik kapasitenin 228’i dolu. Teknik ekibimizle birlikte yolcu alımı yapılmadığı için bu doluluk oranı dikkat çekici,” dedi. Üçüncü seferdeki başarıdan memnun olduklarını dile getiren Çetinkaya, “Bölgemizin trenle keşfedilmesi bizi mutlu ediyor. Amacımız, Batı Karadeniz’i çeşitli yönleriyle tanıtmaktı ve bu hedefimize ulaştığımızı görmek sevindirici,” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs’tan Gelen Ziyaretçiler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Batı Karadeniz’i keşfe gelen Şerife Tutku, Karaelmas Ekspresi’ni sosyal medya üzerinden öğrendiğini belirtti. Tutku, “Çok beğendik. Kuzey Kıbrıs’tan geliyoruz. Sosyal medyada gördük ve deneyimlemek istedik. Batı Karadeniz benim sevdiğim bir bölge. Madenci Korosu bize harika bir sürpriz yaptı. Çok memnun kaldık ve umarım bu etkinlikler devam eder,” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Tur rehberi Elçin Yıldız Şimşek de, Karaelmas Ekspresi ile Zonguldak’a ikinci kez geldiğini belirterek, “Geldiğimizde bizi Madenci Korosu karşıladı. Harika ezgiler eşliğinde Zonguldak’a girdik. İlk Maden Müzesi’ni gezdik ve burada çeşitli bilgiler edindik. Liman, limanağzı ve varagel tünelini görmek için planlarımız var. Karaelmas Treni’ni deneyimlemek harika bir duygu. Zonguldak Karaelmas Treni’nin hatırası benim için özel,” dedi.

Zonguldak’a gitme fikrinin kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen Berrin Cerrahoğlu, Maden Müzesi’ni ziyaret ettiklerini söyledi. “Trenin güzergahı ve ismi gerçekten çok hoş. Merak ettiğim bir şehir olup, maden olayları ile ilgili duyduklarımız beni heyecanlandırıyor,” şeklinde konuştu.

Gökgöl Mağarası’nı gezme fırsatı bulan İlknur Kara ise, “Harika bir atmosfer var. Kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri. Mağaralara olan ilgim nedeniyle burası benim için çok beğenerek gezdiğim bir nokta oldu,” ifadelerini kullandı.