Karadeniz’de Patlama: Savaşın İzleri Belirginleşiyor
Rusya ve Ukrayna arasındaki devam eden çatışmalar, Karadeniz bölgesinde giderek artan bir tehdit oluşturuyor. Trabzon sahillerinde sıkça karşılaşılan patlayıcı maddelerle ilgili durum, bugün Ortahisar ilçesi açıklarında meydana gelen patlama ile daha da ciddiyet kazandı.
Patlama Detayları
Bugün saat 16.50 civarında, Ortahisar ilçesinin yaklaşık bir mil açığında henüz tespit edilemeyen bir sebep yüzünden bir patlama gerçekleşti. İlçe merkezinin pek çok noktasından duyulan bu ses, bölge halkında büyük bir korkuya sebep oldu. Yetkililer hemen olaya müdahale ederek incelemelere başladılar.
Geçmişte Yaşanan Olaylar
Geçtiğimiz hafta, 30 Eylül 2025’te Çarşıbaşı ilçesi kıyılarında bir balıkçı tarafından keşfedilen Ukrayna menşeli insansız deniz aracı, Yoroz Limanı’na getirildi ve askeri ekipler tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi. Daha önce de, 21 Şubat 2024’te Akçaabat açıklarında ters dönmüş bir teknede patlayıcı madde şüphesi üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik, SAS komandoları sayesinde bu tehdit bertaraf edildi. Ayrıca, Artvin’in Hopa ilçesi açıklarında yine insansız deniz araçlarıyla ilgili bir ihbar alındı ve bu gelişmeler sonrası Trabzon açıklarında bir patlama daha meydana geldi.
Savaşın Etkileri ve Tehditler
Rusya-Ukrayna savaşında kullanılan mayınlar ve patlayıcı araçlar, dalgalar sayesinde Karadeniz’in kıyılarına kadar ulaşabiliyor. Türkiye’nin bu kıyılarındaki potansiyel tehditler, sadece deniz güvenliğini değil, aynı zamanda balıkçılık faaliyetleri ve yerel yaşamı da olumsuz etkileyebiliyor.
RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARIYLA DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA ATANAN GENEL MÜDÜRLER, DÜZENLENEN TÖRENLE GÖREVLERİNE BAŞLADI.
RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARIYLA DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA ATANAN GENEL MÜDÜRLER, DÜZENLENEN TÖRENLE GÖREVLERİNE BAŞLADI.
RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARIYLA DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA ATANAN GENEL MÜDÜRLER, DÜZENLENEN TÖRENLE GÖREVLERİNE BAŞLADI.