Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Karacasu Kaymakamlığı’ndan Orman Yangınlarına Karşı Uyarı: “Sıcaklık 46 Derece, Nem Yüzde 7”

    Aydın’ın Karacasu ilçesinde sıcaklık 46 dereceye, nem yüzde 7’ye ulaşınca, Kaymakamlık orman yangınları için uyarılarda bulundu. Ormanlara izinsiz giriş yasaklandı ve denetimler artırıldı. Vatandaşların dikkatli olması ve kurallara uyması istendi.

    Aydın'ın Karacasu ilçesinde sıcaklık 46 dereceye, nem yüzde 7'ye ulaşınca,

    Aydın’ın Karacasu ilçesinde hava sıcaklıklarının 46 dereceye kadar ulaşması ve nem seviyesinin yüzde 7’lere inmesi, özellikle orman yangınları açısından büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu nedenle, Karacasu Kaymakamlığı, ilgililere uyarılarda bulunarak, ormanların korunmasına yönelik önlemler aldı.

    İzinsiz Girişler Yasaklandı

    Yapılan resmi açıklamada, orman alanlarına izinsiz girişlerin yasak olduğu belirtildi. Aynı zamanda, kolluk güçlerinin ve dron destekli ekiplerin 24 saat boyunca denetim yaparak, bu kurallara uyulup uyulmadığını takip ettiği vurgulandı.

    Artan Yangın Riski

    Son haftalarda yükselen hava sıcaklıkları ve düşen nem oranı, orman yangınları ihtimalini önemli ölçüde artırdı. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, “Sıcaklık 46 derece, nem yüzde 7 ve rüzgar hızı 50 km/saat. Bu koşullar, bir kıvılcımla korkunç sonuçlar doğurabilir” denildi. Bu sebeple vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları istendi. Ayrıca, ateş yakmanın, anız veya bahçe atıklarının ateşe verilmesinin yasak olduğu da hatırlatıldı. Kaymakamlık, “Kolluk birimimiz denetim yapmaktadır. Dronlarla 7/24 kontrol gerçekleştiriyoruz. Lütfen kurallara uyun. Bir ağaç, bir orman, bir yaşamadır” mesajını verdi.

    Halkın Duyarlılığı Önemli

    Yetkililer, tüm halkın bu konuya duyarlı olmasını ve belirlenen kurallara eksiksiz uymasını talep etti.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı