Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni”ne canlı bağlantı ile katılarak, Karacabey’deki Güngörmez Mahallesi’nde inşa edilen Atares-2 Rüzgar Enerji Santrali’nin açılışını yaptı. Açılış töreni sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu ve Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Karacabey Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Fatih Karabatı ile bir araya geldi. Görüşmede, ilçenin enerji stratejisi, yeni yatırım olanakları ve yakında duyurulması planlanan projelerin altyapısı üzerinde duruldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı açılış etkinliğinde, Türkiye’nin enerji bağımlılığını azaltma hedefi kapsamında gerçekleştirilen yatırımların önemini vurgulayarak, “Yenilenebilir enerji alanında her geçen gün daha güçleniyoruz. Bugün hizmete aldığımız projeler, enerji üretiminin yanı sıra istihdam ve yerel kalkınma açısından da önemli katkılar sağlayacaktır.” şeklinde ifadelerde bulundu.
Açılış etkinliğine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Karacabey Kaymakamı Hakan Kafkas ve birçok diğer protokol üyesi katıldı.
Açılışın ardından, Bakan Yardımcısı Şatıroğlu ve beraberindekiler, Karacabey Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Belediye Başkanı Fatih Karabatı tarafından karşılanan heyet, iki taraf arasında ilçenin geleceği ile ilgili projeler ve potansiyel yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulundu. İlçenin enerji alanındaki mevcut potansiyeline dikkat çeken Bakan Yardımcısı, Karacabey’in gelecekte önemli ilerlemeler kaydedeceğini belirtti.
Görüşmede, kısa süreçte açıklanması planlanan projelerin hem istihdamı artıracağı hem de bölgesel kalkınma hedeflerine katkıda bulunacağı belirtildi. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür ziyaretlerin ilçede daha sık gerçekleşeceğini ifade etti. Karabatı, “Amacımız Karacabey’i hak ettiği seviyeye taşımak. İlçemizin ihtiyaçlarını ve potansiyelini Sayın Bakan Yardımcısına ve Valimize aktardık. Devletimizin desteğiyle bu hedefe ulaşmak için durmadan çalışacağız.” sözlerini sarf etti. Ziyaret, karşılıklı iyi dilekler ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.