Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Karabük Üniversitesinde “Gazze’de Çocuk Olmak” Paneliyle İnsani Kriz Ele Alındı

    Karabük Üniversitesi’nde, Gazze’deki insani krize dikkat çekmek amacıyla “Gazze’de Çocuk Olmak” paneli düzenlendi. Etkinliğe Prof. Dr. İbrahim Uygun, İman Uygun ve Op. Dr. Taner Kamacı katıldı. Konuşmalarda, Gazze’deki sağlık çalışanlarının fedakarlıkları ve çocukların yaşadığı travmalar ön plana çıktı.

    Karabük Üniversitesi'nde, Gazze'deki insani krize dikkat çekmek amacıyla "Gazze'de Çocuk

    Gazze’deki Krizle İlgili Panel Düzenlendi

    Karabük Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen bir panel, Gazze’de süregelen insani krizin ve savaşın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. “Gazze’de Çocuk Olmak” başlıklı etkinlik, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapıldı.

    Alanında Uzman Konuşmacılar Panelde Buluştu

    Panelde Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Uygun, Gazze Ahli Arab Hastanesi Ameliyathane Hemşiresi İman Uygun ve Memorial Dicle Hastanesi’nden Op. Dr. Taner Kamacı gibi uzman isimler yer aldı. Etkinliğe katılım yoğun olurken, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş da hazır bulundu.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, açılış konuşmasında Gazze’de gönüllü olarak görev yapan sağlık çalışanlarının özverisini vurguladı.

    Gazze’deki Zorluklar ve Öğretiler

    Prof. Dr. İbrahim Uygun, Gazze’deki deneyimlerinin yanı sıra oradaki sabır ve güçlenme vurgusunu şunlarla dile getirdi: “Oraya yardım için gidiyoruz ama geri döndüğümüzde birçok şey öğrenerek dönüyoruz. Gazze’den dönen herkes sabır, direniş ve iman dersi alıyor. Bugün itibarıyla Gazze’deki savaşın üzerinden iki yıl geçmişken, aslında bu durum 80 yıldır devam eden bir mücadelenin parçası. Biz oraya bir şeyler vermeye gidiyoruz ama oradan bir ruh ve direnişle dönüyoruz.”

    Op. Dr. Taner Kamacı ise Gazze’de çocuk olmanın ağır yanlarını, “Gazze’de çocuk olmak, oyun oynarken keskin nişancı kurşununa hedef olmaktır. Eğer hayattaysan ve bir lokma ekmeğin varsa, başka bir şeyi dert etmemektir.” şeklinde ifade etti.

    Ameliyathane hemşiresi İman Uygun, çocukların yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik anlamda da ciddi kayıplar yaşadığını dile getirerek, “Bugün 18 bin çocuğun hayatını kaybettiğini biliyoruz. Yaralı çocukların büyük bir kısmı uzuv kaybı yaşıyor, bazıları görme yetisini ya da hafızasını yitirmiş durumda.” dedi.

    Panel Sonunda Ödüller Takdim Edildi

    Etkinlik, Gazze’de yaşanan acı gerçeği sağlık çalışanlarının tanıklıkları ile bir kez daha gözler önüne serdi. Programın sonunda konuşmacılara plaket verilerek teşekkür edildi.