Karabük Üniversitesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İş Birliği Olanaklarını Görüştü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile yaptığı görüşmede üniversite ve yerel yönetimler arasındaki iş birliklerini değerlendirerek, çeşitli projeler üzerinde ortak çalışma önerilerinde bulundu. Büyükkılıç ise bu iş birliklerinin şehirlerin gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kayseri Büyükşehir Belediye

Karabük Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile bir araya gelerek, üniversite ve belediye iş birlikleri üzerine görüşmeler yaptı.

Toplantıda, şehirlerin bilim, teknoloji ve eğitim alanında kalkınması, üniversitelerle belediyeler arasında kurulabilecek ortak projeler ve yükseköğretim kurumlarının yerel yönetimlerle etkileşimi gibi önemli konular gündeme alındı.

Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin son dönemlerdeki bilimsel araştırmaları, uluslararası projeleri ve yerel düzeyde entegre çalışan üniversite modeli hakkında Başkan Büyükkılıç’a bilgiler aktardı. Ayrıca, akıllı şehir projeleri, çevresel sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar ve kültürel ortaklıklar gibi alanlarda iş birliğine açık olduklarını ifade etti.

Başkan Memduh Büyükkılıç ise, üniversitelerle yapılacak iş birliklerinin şehirlerin sosyal ve ekonomik gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Karabük Üniversitesi ile gerçekleştirilecek ortak projelerden memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

Görüşme, iki tarafın ortak projeler geliştirme konusunda umut verici mesajlar vermesiyle sona erdi.